10. december 2019
Erik greve Danneskiold-Samsøe er ganske vist tvunget fra Gisselfeld, men han kæmper fortsat via internettet, hvor en mangeårig støtte holder liv i en ulovlig hjemmeside.
Erik greve Danneskiold-Samsøe er ganske vist tvunget fra Gisselfeld, men han kæmper fortsat via internettet, hvor en mangeårig støtte holder liv i en ulovlig hjemmeside.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gisselfeld-strid fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gisselfeld-strid fortsætter
Opdateret 03. januar 2011 kl. 14:39
Faxe - 02. januar 2011 kl. 08:00
Af Allan Grasberger
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
GISSELFELD: - Krimi, systematisk hjerteløshed og justitsmord er blot nogle af menu-punkterne øverst på hjemmesiden www.gisselfeldkloster.dk.

Det er Erik greve Danneskiold-Samsøes mangeårige støtte, Lars Maach, som står bag hjemmesiden, der hævder, at greven har været udsat for et kup - og at hele historien om Gisselfeld-striden er en Stieg Larsson-roman værdig.

Det skriver DAGBLADET.

Men hjemmesiden er dømt ulovlig den 18. november af det såkaldte klagenævn for domænenavne - hjemmesidens navn skal gives til den erhvervsdrivende fond bag Gisselfeld, hedder det i afgørelsen.

Den officielle side, altså erhvervsfondens hjemmeside, hedder www.gisselfeld-kloster.dk - altså med en bindestreg - og de to navne er så tæt på hinanden, at det kan fremkalde tvivl.
arrow Læs også: Komtesse Erica til kamp for slottet
Stævner bestyrelsen
Men Lars Maach har ikke tænkt sig at give slip på domænenavnet. Han har tværtimod stævnet bestyrelsen for Gisselfeld, og vil have spørgsmålet om retten til navnet afgjort ved Retten i Næstved.

Han mener at have fået retten til at bruge navnet af greven, hans bror Ulrik og komtesse Erica, og han skriver derudover til retten, at de tre er de "eneste arveberettigede til at føre Gisselfeld videre".
"Utal af dokumenter"
- På første side gør jeg det klart, at websidens repræsenterer familielinjen Erik greve Danneskiold-Samsøe, og ikke skal forveksles med magthaverne, bestyrelsen på Gisselfeld, skriver Lars Maach til Retten i Næstved.

Alt kan underbygges af et utal af dokumenter med mere, hævder Maach.

Allerede da siden blev oprettet i sommeren 2010, efter at greven blev smidt ud af boligen, hævdede han og Lars Maach, at der var masser af ringbind med såkaldt belastende dokumenter - men indtil videre har de ikke set dagens lys.
arrow Grevens datter vil være overdirektør
11. december 2012 kl. 12:16 Opdateret: kl. 13:53
arrow Bog om fejden på Gisselfeld
22. september 2012 kl. 07:00 Opdateret: kl. 07:57
arrow Greven skal af med 200.000 kr.
04. november 2011 kl. 13:11 Opdateret: kl. 09:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk