17. december 2017
Der er familietræf i front af tambourkorpset. Jeppe Hansen og Jens Hansen på tromme - og far Steen Hansen på fløjte. Elias Larsen på tromme og mor Lilli Rasmussen på fløjte. Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

Der er familietræf i front af tambourkorpset. Jeppe Hansen og Jens Hansen på tromme - og far Steen Hansen på fløjte. Elias Larsen på tromme og mor Lilli Rasmussen på fløjte. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld musik når spejderne går gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld musik når spejderne går gennem byen
Faxe - 11. august 2017 kl. 12:04
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Jeg lover at gøre mit bedste for at lytte til Guds ord, holde spejderloven og hver dag gøre noget for at glæde andre«.

Sådan lyder spejderløftet, som KFUM Peder Oxe Haslev de seneste 97 år har holdt i hævd. Ved de ugentlige møder, på lejre ude og hjemme og til hverdag.

Den første dag i spejderåret - det var i år torsdag 10. august - bruges også til en markering. I Haslev marcherer KFUM-spejderne fra hytten på Maglemosevej videre ad Lysholm Allé til Stationspladsen, hvor FDF og De Grønne Pigespejdere slutter sig til.

Målet er pladsen mellem Haslev Kirke og biblioteket, hvor der holdes udendørs gudstjeneste.

Inden den store, fælles march gennem byen uddeler gruppeleder Leif Bjørnskov Bartholdy sammen med gruppe-assistent Thomas Hansen års-stjerne, som spejderne syr på uniformen.

Først ved 10-års jubilæet uddeles en metal-nål, som kan ses på lang afstand.

- Vi har stofmærker op til og med 15-årsstjernen; derfra nøjes vi med at nævne tallet - indtil vi rammer 25 eller 50 år, hvor der igen er metal-nåle, forklarer Leif Bjørnskov Bartholdy.

KFUM Peder Oxe Haslev har over de seneste år oplevet en god medlemstilslutning og har i dag familie-spejd, bævere, ulve, junior-trop, trop og klan. Der er møde hver tirsdag i hytten på Maglemosevej.

Artiklen her bringes også i Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge fredag 11. august. Du kan købe adgang til at læse resten af dagens avis på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk