12. december 2017
Sådan er Vejdirektoratets endelige linjeføring, markeret med rødt...
gallery icon

Se billedserie

Sådan er Vejdirektoratets endelige linjeføring, markeret med rødt...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbehold ved linjeføring A

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbehold ved linjeføring A
Faxe - 20. april 2017 kl. 08:20
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den endelige linjeføring A for motorvejen til Næstved, som blev offentliggjort af Vejdirektoratet få dage før påske, glæder på mange måder Faxe Kommunes borgmester Knud Erik Hansen (S).

Linjeføring A er nemlig den løsning, som både Næstveds og Faxes byråd har anbefalet Vejdirektoratet.

Desuden er der i udfletningen og tilkørselsramperne ved Gammel Rønnede taget hensyn til både Rønnede Golfklubs baner og erhvervsområdet Eco Valley, men der er alligevel skår i glæden:

- Det kan godt være, at motorvejen bliver vedtaget nu, men de begynder ikke at bygge den i morgen. Og vi vil fortsat arbejde for en bedre model, så man ikke skal ud at køre på landevejen for at skifte motorvej, siger Knud Erik Hansen.

Den nye løsning betyder nemlig, at det nuværende rampeanlæg ved Rønnede bevares, mens der kun laves en direkte udfletning fra Næstved til København og den modsatte vej, som artiklens ene illustration viser.

Den anden illustration viser Faxe Kommunes foreslåede udfletning, udformet som et kløverblad, hvor trafikken sydfra vil kunne forblive på motorvejen.

Kløverbladet vil ifølge Vejdirektoratet koste 180 millioner kroner oven i de 1,56 milliarder kroner, som Næstved-motorvejen senest er beregnet til at koste i 2017-priser.

Vejdirektoratet skriver i deres høringsnotat 5. april 2017, at man har fravalgt kløverbladet, fordi det vil konflikte med både lokalplanforslaget om hotel og servicecenter nær P2 Møbler, Rønnede Golfklubs arealer, lokalplanen for Camp Adventure og de naturbeskyttede områder omkring Brødebækken og Susåen på den anden side af Rute 54.

Desuden vil Faxe Kommunes forslag besværliggøre anlægsarbejdet, og endelig viser Vejdirektoratets krydstællinger i tilslutningsanlægget, »at trafikken på rampen mod syd hovedsageligt kommer fra Rønnede (Faxe og Stevns), så det vil være en meget begrænset andel af trafikken, der vil komme fra Næstved og skal mod syd på Sydmotorvejen«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk