14. oktober 2019
Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festlig (gen)indvielse af Kulturstrøget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festlig (gen)indvielse af Kulturstrøget
Faxe - 25. juni 2018 kl. 12:35
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, at både Prismet og Faxe Vandrerhjems nye Café Udsigten allerede er blevet officielt åbnet, men til åbningen af Prismet, manglede der stadig glaspladerne i rækværket, og hvem kan ikke lide en fejring mere?

arrow Læs også: Fossilet gik for 1600 kroner

Derfor var der officiel indvielse af hele Kulturstrøget, der også indbefatter Kalkparken, Kulturhuset Kanten og Kalkbrudsvej lørdag eftermiddag, og for nogle var det en helt særlig begivenhed.

- Det er en af de største øjeblikke i min politiske karriere og måske også noget af det, jeg har glædet mig mest til. Og at det så står færdigt, mens jeg er formand for plan og kulturudvalget, det er jeg rigtig glad for, siger René Tuekær (L), der har arbejdet for at gøre Kulturstrøget til virkelighed, siden starten af hans egen borgmesterperiode for mere end til år siden.

Han glæder sig over, at der med Kulturstrøget også er sat gang i udviklingen af erhvervslivet i byen. En del af Kulturstrøget er nemlig Café Udsigten, der netop er åbnet, hvor gæster kan sidde og drikke kaffe eller spise en sandwich, mens de sidder og nyder udsigten ud over Faxe Kalkbrud. Men caféen var ikke blevet til noget, hvis ikke Kulturstrøget var blevet en realitet.

- Vi har tidligere forsøgt at køre en café, der var lukket om efteråret, men det kom aldrig rigtig op at køre. Men med Prismet besluttede vi, at nu var det nu eller aldrig, så nu har vi en café, der er åben hele året siger Henning Poulsen, der er bestyrelsesformand på Faxe Vandrerhjem, som iøvrigt kan fejre 80 år i år.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted ,Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved mandag den 25. juni.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Kommune og museum sætter sjælden koral på auktion
17. januar 2019 kl. 10:22 Opdateret: kl. 14:22
arrow Vaskeægte rumfart i kalkbruddet
30. december 2018 kl. 12:32 Opdateret: kl. 12:32
arrow Stor film-satsning optaget i en galakse ikke så fjernt herfra ...
15. december 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 22:33
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk