18. oktober 2019
- Jeg tænkte, at så havde jeg nok vundet i omegnen af 400.000 eller sådan noget. Og det tænkte jeg da, var mega fedt, hvis det var sådan det var. Vi havde lige været ude at se på et hus fredag formiddag, så jeg tænkte, at det var et virkelig godt tidspunkt, at få en økonomisk håndsrækning på den måde, sagde den heldige vinder i et interview med Danske Spil lige efter at han havde vundet den store præmie sidste år. Foto: Cecilie Hänsch
- Jeg tænkte, at så havde jeg nok vundet i omegnen af 400.000 eller sådan noget. Og det tænkte jeg da, var mega fedt, hvis det var sådan det var. Vi havde lige været ude at se på et hus fredag formiddag, så jeg tænkte, at det var et virkelig godt tidspunkt, at få en økonomisk håndsrækning på den måde, sagde den heldige vinder i et interview med Danske Spil lige efter at han havde vundet den store præmie sidste år. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familiefar vandt 19 millioner i Rønnede: Købte hus og biler og 330 skoletasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familiefar vandt 19 millioner i Rønnede: Købte hus og biler og 330 skoletasker
Faxe - 12. maj 2019 kl. 14:59
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I november sidste år vandt en mand i halvtredserne lidt over 19 millioner kroner i EuroJackpot på en kupon, han havde købt på OK Plus-tanken i Rønnede under en ferie i området.

Manden er gift og har syv børn og lod sig rive så meget med af glæde, at han sammen med konen fik tatoveret vinderdatoen på kroppen. Manden fortæller nu i et interview til Danske Spil, hvad han har brugt nogle af de mange penge på.

- Det første vi gjorde var at købe et hus på 450 kvm. Du ved med alle de børn vi har, er vi nødt til at have noget plads, siger han med et grin.

Der er i sagens natur brugt en penge på at købe møbler til den enorme villa og to nye biler samt en minibus er det også blevet til.

-Og min kone har da også shoppet lidt. Men jeg har faktisk ikke købt andet end bilen til mig selv. Og vores børn skal ikke blive nogle forkælede unger, så de har ikke fået meget mere end de plejer, fortæller han.

Familien har dog ikke kun forsødet deres egen tilværelse. Vinderens kone er af cambodiansk afstamning, hvilket har smittet meget af på formidlingen af pengene. Parret har altid støttet hendes familie økonomisk, men med den store Eurojackpot-gevinst kunne de pludselig gøre en endnu større forskel i konens hjemland.

- Det startede med, at vi blev opmærksomme på en skole, hvor børnene ikke havde bøger og skolegrej. Så vi gik ud og købte omkring 330 styk skoletasker, penalhuse, blyanter osv. Ydermere fik de et plastikomslag til deres bøger, så de ikke bliver våde, hvis det regner, fortæller den gavmilde millionær.

Derudover fandt familien via en lokal præst ud af, at der var 30 børn i et andet område, som boede så langt væk fra deres skole, at de skulle vandre i flere timer for at komme frem og tilbage. Dem blev der indkøbt cykler til.

- Altså. Der er jo fuldstændig ubeskriveligt at se glæden i disse børns øjne, når de modtager disse ting. Og ikke kun børnenes - også deres mødre står med tårer i øjenkrogen, når de ser, at deres barn har fået en skoletaske, som de aldrig selv ville få lov at købe. Og det er altså en taske til tre dollar, der her er tale om. Så fattige er de. Men tanken om uddannelse giver dem jo håb for fremtiden. Det er så livsbekræftende at være en del af, lyder det.

Vinderfamilien leder konstant efter nye projekter, de kan støtte og næste step er at få en skole sikret mod regn og hårdt vejr. De skal dog sikre sig, at skolen forbliver en skole og ikke bliver anvendt til andre ting, når den først er blevet moderniseret.

- Det er selvfølgelig nogle lidt andre betingelser, man arbejder under, når man opererer i Cambodia. Det skal man selvfølgelig tænke over, når man støtter diverse hjælpe-projekter. Men det er jo en kæmpe gave, når tingene lykkes. De penge har selvfølgelig ændret vores liv, fordi de har givet os nogle muligheder herhjemme. Men jeg er også blevet et andet menneske af at involvere mig i disse ting. Og der er nok at tage fat på, så vi stopper ikke her, fortæller han.

Parret holder en kæmpe fest for alle deres venner i slutningen af juni, hvor de blandt andet fejrer deres store held i spil - og i kærlighed. Parret blev nemlig gift i juni måned for fem år siden.

- Og så sagde jeg jo før, at vi ikke havde brugt specielt mange penge på os selv. Men jeg kan sige så meget, at jeg har købt en kæmpe gave til min kone. Jeg kan dog ikke sige hvad, hvis nu hun læser med, afslutter han med et grin

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk