19. juni 2021
Ingen af de personer, der blev testet for corona-smitte ved den mobile test-enhed i Terslev torsdag og fredag, er konstateret smittet med Covid-19. Foto: Cecilie Hänsch
Ingen af de personer, der blev testet for corona-smitte ved den mobile test-enhed i Terslev torsdag og fredag, er konstateret smittet med Covid-19. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter corona-udbrud: Husk at nyde livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter corona-udbrud: Husk at nyde livet
Faxe - 19. oktober 2020 kl. 15:39
Af Cecilie Hänsch

81 udenlandske håndværkere. Så højt kom tallet op fra én slovensk håndværker blev indlagt på Slagelse Sygehus søndag for en uge siden. I alt 143 udenlandske håndværkere, der bor sammen på tre adresser omkring Haslev, er blevet testet løbende den seneste uge. Og de sidste test er altså kommet tilbage med negativt svar.

Tælleren er standset på 81 smittede.

- Det betyder, at smitte-opspringen har virket, siger Marianne Hoff Andersen, direktør i Faxe Kommune med anvar - blandt andet - for sundhedsområdet.

Siden sidste mandag er de 143 udenlandske håndværkere blevet tilbudt karantæne-pladser alt efter om de har været konstateret smittet med Covid-19 eller ej. Nogle har fortsat boet på den tidligere Terslev Kro, andre har boet i det gamle plejehjem i Førslev, på den tidligere FDF-lejr i Freerslev og i Skuderløse Indelukke.

- Samtidig kan vi konstatere, at kun en enkelt borger - uden relation til de udenlandske håndværkere - er blevet konstateret smittet med corona det seneste døgn, fortæller Marianne Hoff Andersen.

- Smittetallet er stadig højt i Faxe Kommune, men vi ved præcis, hvor smitten er og hvor den kommer fra. Vi kan sænke skuldrene, siger Marianne Hoff Andersen.

Med nattefrostens og efterårets komme er det nu slut med at holde udendørs møder og samlinger. Corona eller ej, så foregår de fleste af vinterens aktiviteter indendørs.

- Så meget desto vigtigere er det, at vi holder fast i de gode vaner. Udluftning og god plads - og selvfølgelig håndvask og afspritning, siger Marianne Hoff Andersen.

Hun opfordrer også til, at møder fortsat holdes digitalt i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre.

- Og så har jeg en vigtig opfordring: At vi skal huske at fortsætte med at have det sjovt og nyde livet. Hav fokus på alt det sjove, vi stadig kan, siger hun.

De første af de 143 udenlandsk håndværkere er i øvrigt på vej på arbejde igen.

Man betragtes nemlig som rask, når man syv døgn efter den konstaterede smitte har været symptomfri i 48 timer.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har oplyst, at ingen af de borgere, der blev testet i den mobile test-enhed torsdag og fredag i sidste uge, er konstateret smittet med Covid-19.

Og Faxe Kommune har netop overladt isolationspladserne på »Hotel Gitterly« i Haslev til Region Sjælland, der sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed har sørget for relevant indkvartering af håndværkere. Hotel Gitterly huser ikke-smittede personer.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk