20. oktober 2021
- Det giver dønninger lokalt. Vi mister medlemmer på det her, også i Faxe. De melder sig ud, fordi de støtter Inger, siger Venstre Faxes formand Jørgen Egede Johannesen. Foto: Kim Rasmussen
- Det giver dønninger lokalt. Vi mister medlemmer på det her, også i Faxe. De melder sig ud, fordi de støtter Inger, siger Venstre Faxes formand Jørgen Egede Johannesen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter Støjbergs afgang: - Vi mister medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter Støjbergs afgang: - Vi mister medlemmer
Faxe - 30. december 2020 kl. 11:41
Af Nikolaj Rasch Skou

Inger Støjbergs afgang som næstformand i Venstre har fået medlemmer til at melde sig ud i Faxe.

arrow Læs også: OVERBLIK: Vejen til en rigsretssag

- Jeg er ked af det, men det kunne nok ikke være anderledes. Jeg har stadig stor tillid til det arbejde, hun har udført. Inger er vellidt i vores parti, selvom hun flere gange har draget sine egne konklusioner, siger Jørgen Egede Johannessen, der som formand for Venstre Faxe og medlem af hovedbestyrelsen deltog i tre virtuelle møder i går.

- Vi modtog søndag et skriv fra partiledelsen om, at undersøgelsen af grundlaget for en rigsretssag giver anledning til, at hun bør hun trække sig, og det er hun faret i flint over, men hvis Inger har rent mel i posen, så har hun jo faktisk ikke noget at frygte, og så kan vi få renset Inger. Man bliver nødt til at være ærlig, ligesom hvis man får en fartbøde, siger Jørgen Egede Johannessen og tilføjer:

- Det giver dønninger lokalt. Vi mister medlemmer på det her, også i Faxe. De melder sig ud, fordi de støtter Inger.

- Tror du, at Inger Støjbergs fyring som næstformand vil kunne samle og styrke Venstre i en situation, hvor hun bydes velkommen i Dansk Folkeparti?

- Jeg håber, at der nu kan komme lidt ro på bagsmækken. Jeg frygter ikke medlemsflugt, og jeg regner stadig med, at vi kan køre den stramme linje i udlændingepolitikken. Det er heller ikke der, Ellemann og Støjberg har været uenige. Det har fx været på Me too-området, hvor hun ikke er bleg for at sige, at hun ligger meget op ad andre blå partier, ikke mindst Konservative. Jeg kan ikke se for mig, at Venstre kan hente stemmer fra Socialdemokratiet eller Radikale Venstre. Og jeg mener, at det er bedre at true med at blive end at gå. Inger er stadig Venstre-medlem, og nu vil hun tænke over det. Det er ikke den bedste tid i vores parti lige nu, svarer Jørgen Egede Johannessen.

arrow Venstres jurister tvivler på om Støjberg kan dømmes i rigsretssag
02. januar 2021 kl. 08:05 Opdateret: kl. 08:06
arrow Yngre jysk kvinde kan måske afløse Støjberg
30. december 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 15:30
arrow V-profiler peger på Stephanie Lose som ny næstformand
30. december 2020 kl. 18:06 Opdateret: kl. 18:08
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk