16. december 2017
Nellie Proustgaard, der driver Taxi Rønnede med sin mand Niels, mener uden tvivl at vide, at gruppen af unge mænd, der skaber utryghed i Haslev om natten, er tilknyttet banden Loyal to Familia. Foto: Mie Neel
Nellie Proustgaard, der driver Taxi Rønnede med sin mand Niels, mener uden tvivl at vide, at gruppen af unge mænd, der skaber utryghed i Haslev om natten, er tilknyttet banden Loyal to Familia. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialogmøde: Taxichauffør: De ER bandemedlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialogmøde: Taxichauffør: De ER bandemedlemmer
Faxe - 06. oktober 2017 kl. 15:10
Af Kathrine Harvey
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nellie Proustgaard fra Taxi Rønnede fortalte, lige som hun har gjort det før, om en situation, hvor både taxachauffører og kunder føler sig forfulgt af den pågældende gruppe unge i nattelivet. Natten mellem 22. og 23. september havde taxichauførerne i Haslev Taxi fået nok, og de meldte ud, at de ikke længere kunne hente deres kunder i Jernbanegade.

arrow Læs også: Dialogmøde: Endnu en appel fra voldsoffer: Byg bro, grav ikke grøfter!

- Det er et problem, når en taxikollega får kastet en sten gennem foruden på sin bil, han har video på gerningsmanden og episoden, afleverer et til politiet, som så siger, at de ikke kan gøre noget, fordi man ikke har fanget gerningsmanden. Derfor henter vi taxivognmænd fortsat kun vores kunder i Frederiksgade og Vestergade. Det betyder at de unge, der skal hjem fra byen om natten, skal bruge længere tid i Jernbanegade for at komme ned til os, men vi frygter for vores egen sikkerhed, for de truer jo også os, sagde hun.

- Jeg har i øvrigt fuld forståelse for, at politiet har mangeartede opgaver og for få ressourcer, men vi ved, at de her unge mennesker har tilknytning til banden Loyal to Familia, og lederen sidder fængslet i øjeblikket. Så skal de øvrige ud og spille med musklerne. Og de ringer til »kollegaer« fra Køge og Næstved, og de kommer og deltager i slagsmålene. Jeg har haft grædende unge mennesker med i bilen, som har fået et par på kassen og smadret deres telefoner, men de tør ikke anmelde det, fortalte hun.

Taxichaufførerne har, bemærkede hun, prøvet at komme gruppen i møde at tilbyde de unge mennesker at komme i praktik hos dem. Så de se, fra vores perspektiv, hvad der foregår, forklarede hun.

- Vi har ikke fået én eneste henvendelse fra dem endnu, og de glimrer også ved deres fravær her i aften. Så er det svært at samarbejde. De siger, de ikke har et sted at være. Der er masser af foreninger, hvor de kan spille fodbold, der er ungdomsklub og nu kommer der også et ungdomshus. Nej, de vil have særbehandling, så de kan lave et parallelsamfund. Hvorfor skal vi give dem det? Vi må have deres forældre på banen - det er de eneste, de har respekt for.

- Jeg har lyst til at slutte af med to sætninger: Med lov skal land bygges, men skik følge eller land fly, sagde hun.

arrow Dialogmøde: Politiet ikke selv tilfredse med egen responstid
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: »Ungegruppen« fik en stemme
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: Bekymrede forældre til hinanden: Vi må stå sammen
06. oktober 2017 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk