17. maj 2021
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialogmøde: Bekymrede forældre til hinanden: Vi må stå sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialogmøde: Bekymrede forældre til hinanden: Vi må stå sammen
Faxe - 06. oktober 2017 kl. 15:08
Af Kathrine Harvey

- Vores børn tør ikke at anmelde det, lød det fra en mor, som rejste sig på dialogmødet om at genskabe trygheden i Haslev.

arrow Læs også: Dialogmøde: Endnu en appel fra voldsoffer: Byg bro, grav ikke grøfter!

Hendes opråb gav klapsalver fra salen.

- Problemet er, at når episoderne bliver anmeldt, så bliver du opsøgt af denne gruppe. De ser, hvem der siger dem imod eller anmelder dem, når de invaderer festerne, og jeg kan ikke forstå, at I, politiet, ikke gør noget ved em, når I ved, hvem de er, sagde endnu en mor.

- Det handler om, at I udviser »civil courage« (»civilt mod« red.) og tør anmelde de mennesker, der overtræder loven, sagde politidirektøren, efter at have gennemgået krimi-statistikker, som alle viste nedadgående kurver.

Denne udmelding udløste blandt andet, at erhvervs- og kulturudvalgsformand Dorte Nybjerg (V) senere på mødet tog ordet og talte med store bogstaver, især til forældrene til de unge, der ikke tør anmelde overfald.

- Jeg er mor til tre børn mellem 20 og 25 år. De har også været ude for episoder. Er er blevet anmeldt for år tilbage. Dem der yder vold skal hænges op - det skal jeg nok ikke sige højt, men jeg har ikke tænkt mig at tie, selv om jeg er en offentlig person. Vi kan ikke løse det her alene, men der er tale om 20-25 menneske - vi borg over 35.000 mennesker i Faxe Kommune. Vi skal løse det sammen. Jeg har heller ikke inviterede de pågældende unge indenfor, og jeg har også sagt til mine børn, at de skulle holde sig fra dem. Det er vores by, vores ansvar, sagde hun.

arrow Dialogmøde: Politiet ikke selv tilfredse med egen responstid
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: Taxichauffør: De ER bandemedlemmer
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
arrow Dialogmøde: »Ungegruppen« fik en stemme
06. oktober 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk