27. maj 2020
Erhvervsdirektør Tomas Legarth fra Business Faxe kalder coronakrisen et hårdt hug. Foto: Business Faxe
Erhvervsdirektør Tomas Legarth fra Business Faxe kalder coronakrisen et hårdt hug. Foto: Business Faxe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Business Faxe til virksomhederne: Bevar optimismen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Business Faxe til virksomhederne: Bevar optimismen
Faxe - 04. april 2020 kl. 11:33
Af Per Skovkjær Sand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De mindre virksomheder, som lige nu er sat på vågeblus, skal tro på, at kunderne ikke svigter, når landet langsomt åbner igen, opfordrer direktør i Business Faxe Tomas Legarth.

- De skal sætte deres lid til, at vi faktisk som samfund lægger vores handel hos vores virksomheder igen, og ikke drosler ned, når vi skal til at i gang igen, siger han.

For virksomhederne er problemet lige nu likviditet. Der kommer ingen penge ind, men udgifterne er der stadig. Regeringens hjælpepakker afbøder en del af den effekt, men der kan gå noget tid, inden de penge lander på kontoen. Imens skal forretninger og virksomheder forsøge at bevare troen, mener erhvervsdirektøren.

- Vi skulle ikke gerne komme i sådan et recessionsagtigt mode, ligesom under den store finanskrise, hvor folk egentlig havde penge nok, men holdt på dem, fordi de blev bange. Det må ikke ske igen, siger Tomas Legarth..

- Bliv ved at brug penge

Imens corona-krisen virker meget voldsom på kort sigt, så er der stadig optur, vurderer han.

- Når vi kommer i gang igen, er det bare vigtigt, at vi som investorer og forbrugere ikke holder på pengene, men stadigvæk investere og forbruger. Det er det, der skal til. Hvis først der kommer den der frygt for, at »hov, det kan være vi skal holde på pengene«, så begynder man en nedadgående spiral som under finanskrisen (2008 og frem, red.). Det mener jeg ikke, at det her er, siger Tomas Legarth, der dog erkender, at det lige nu er svært for virksomhederne.

- Det er et meget hårdere hug end finanskrisen, det her, og det er kommet fuldstændig ud af den blå luft. Det gør ondt nu, men vi var ikke på vej nedad, inden det skete. Vi var faktisk på vej op, siger Tomas Legarth.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk