17. maj 2021
Venstres Nellie Bradsted (nummer fire fra venstre), kunne have gjort Faxe Kommune til Danmarks første med et burkaforbud. Foto: Nikolaj Rasch Skou
gallery icon

Se billedserie

Venstres Nellie Bradsted (nummer fire fra venstre), kunne have gjort Faxe Kommune til Danmarks første med et burkaforbud. Foto: Nikolaj Rasch Skou
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Burkaforslaget faldt i Faxe Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Burkaforslaget faldt i Faxe Byråd
Opdateret 26. august 2016 kl. 12:01
Faxe - 26. august 2016 kl. 00:57
Af Nikolaj Rasch Skou

Faxe Kommune bliver ikke den første i Danmark, der får et burkaforbud.

arrow Læs også: Burka-sag endte uden forbud

Det ligger fast efter en uafgjort afstemning i Faxe Byråd sent torsdag aften, der endte med 12 stemmer for og 12 stemmer imod, hvorfor forslaget faldt, og ikke kan sendes til afstemning igen.

Forslaget var stillet af Venstres Jørgen Egede Johannessen og Jonas Kristinsson, der motiverede hvorfor kommunens ansatte ikke skal have lov til at bære beklædning, der dækker ansigtet.

Forslaget afstedkom også ved byrådets behandling en lang og følelsesladet debat, hvor navnlig Enhedslisten, SF og Konservative tog skarpt afstand.

Der tegnede sig på forhånd et flertal for burkaforslaget byggende på Venstres, Borgerlistens og Dansk Folkepartis 15 stemmer.

Torben Reiner Jensen var fraværende, men ville ifølge Martin Hillerup (Borgerlisten) have stemt for.

Tilbage ville alligevel være et flertal på én stemme, men da Nellie Bradsted (V) højst overraskende stemte imod sin gruppe, opstod der stemmelighed, og forslaget faldt.

- Man skal kunne aflæse ansigtsudtryk og følelser i folks ansigter, men det er et ledelsesansvar. Det skal være en ledelsesmæssig beslutning, og jeg syntes faktisk at vi er i en kommune, hvor vi ikke har problemet. Jeg deler ikke Steen Petersens (DF) frygt for, at der bliver ansat burkaklædte kvinder. Jeg tænker at vi har nogle meget kompetente ledere, siger Nellie Bradsted (V), der allerede da sagen kom op første gang meddelte Venstres gruppe, at hun ikke kom til at stemme med dem i byrådssalen.

- Det har de vidst hele vejen igennem. Det var ikke noget jeg fandt på i aften, de har vidst det før sommerferien, siger hun til Sn.dk

arrow Partier vil forbyde tildækning af ansigt
13. september 2016 kl. 05:45 Opdateret: kl. 06:33
arrow Borgmester: Forslag om burkaforbud var unødvendigt
25. august 2016 kl. 23:16 Opdateret: kl. 14:38
arrow Jurist betvivler lovligheden i burkaforbud i Faxe
25. august 2016 kl. 17:08 Opdateret: kl. 06:07
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk