11. juli 2020
»Aula har forsat nogle udfordringer, som ikke er hensigtsmæssige. Det ved Aula/leverandøren godt, og de arbejder på en løsning«, skriver Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V). Foto: Jørgen C. Jørgensen
»Aula har forsat nogle udfordringer, som ikke er hensigtsmæssige. Det ved Aula/leverandøren godt, og de arbejder på en løsning«, skriver Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V). Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aula er ikke klar før i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aula er ikke klar før i 2020
Opdateret 23. oktober 2019 kl. 12:03
Faxe - 23. oktober 2019 kl. 06:05
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Faxe Kommune udskyder det nye Forældreintra, Aula, til årsskiftet, fordi systemet endnu ikke er sikkert nok.

»I dag skal de fleste forældre i Danmark fremover have deres information om deres børn via Aula og ikke Forældreintra. Men ikke i Faxe Kommune endnu! Aula har forsat nogle udfordringer, som ikke er hensigtsmæssige. Det ved Aula/leverandøren godt, og de arbejder på en løsning. I Faxe Kommune har vi valgt at vente på en løsning, som er mere velafprøvet, sådan at medarbejdere og forældre får en god start med Aula«, skriver Faxe Kommunes borgmester Ole Vive (V) på Facebook.

- Det er ikke spørgsmålet om, men hvornår en lærer glemmer at slette personfølsomme oplysninger, som så vil kunne ses af andre, siger Ole Vive (V) om årsagen til, at Faxe Kommune i lighed med Sorø og Køge ikke første dag efter efterårsferien har skrottet det velkendte Forældreintra. Det er en del af Skoleintrasystemet, der dagligt er blevet benyttet af lærere i folke- og privatskoler siden år 2000, og i 2004 fik forældrene også adgang.

- Problemet er, at man skal gemme sine indtastninger ét sted, uploade dem et andet sted, og så gå tilbage og slette dem det første sted. Da det giver en for stor sikkerhedsrisiko for, at der sker en menneskelig fejl, har vi vurderet sammen med Køge Kommune, som vi har et tæt samarbejde med i processen med at implementere Aula, fortæller Ole Vive.

Han er dog overbevist om, at Aula indeholder en meget bedre og mere fremtidssikret løsning:

- Aula følger børnene fra vuggestuen og op gennem skolen, også hvis de flytter til en anden kommune. Det skal nok blive velfungerende, og vi planlægger at indføre det fra årsskiftet 2020, siger Ole Vive.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk