24. oktober 2021
Andreas Tofte Bøndergaard håber på, at bogen kan udkomme på hans 18-års fødselsdag den 6. august. Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Andreas Tofte Bøndergaard håber på, at bogen kan udkomme på hans 18-års fødselsdag den 6. august. Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Andreas er forud for sin alder: »Er det ikke en voksenting?«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Andreas er forud for sin alder: »Er det ikke en voksenting?«

Andreas Tofte Bøndergaard har en bog på vej, og det er de færreste, der udgiver deres første bog som 18-årig. Men Andreas er heller ikke som de fleste.

Faxe - 08. maj 2021 kl. 20:19
Af Morten Chas Overgaard

Andreas Tofte Bøndergaard har en bog på vej, og det er de færreste, der udgiver deres første bog som 18-årig. Men Andreas er heller ikke som de fleste.

Der er skrevet rigtig mange bøger om iværksætteri. Det er nemlig en verden, hvor udfordringerne er mange, og hvor der hele tiden kommer nye ting, man skal forholde sig til, men det er nok de færreste, der har prøvet et tackle de forhindringer, som Andreas Tofte Bøndergaard har mødt i sin foreløbige iværksætterkarriere.

Oveni de lærepenge, der uomtvisteligt følger med, når man starter sin første virksomhed, har Andreas nemlig også haft en anden udfordring. Han er nemlig endnu ikke fyldt 18.

- Jeg tror, at der er mange, der gerne vil være selvstændige, men som tror, de er for unge, siger Andreas Tofte Bøndergaard, der er tæt på at kunne udgive sin første bog.

Han håber på, at bogen kan udkomme på hans 18-års fødselsdag, og den kommer til at have titlen »Er der ikke en voksenting?«.

Man bliver nødt til at være organiseret, når man skal have en bog til at hænge sammen. Foto: Morten Chas Overgaard

- Jeg fik idéen til titlen, da jeg fortalte en fra min klasse, at jeg har min egen virksomhed, og han svarede: »Jamen er det ikke en voksenting?«. Da jeg så overvejede at skrive min bog, tænkte jeg, »det at skrive en bog, er det ikke sådan en gammel-ting?«, fortæller Andreas Tofte Bøndergaard, der nu igen er på forkant med sin alder.

Ikke selvhjælp

Og det er faktisk det, bogen handler om. Den er nemlig både for unge, der drømmer om at starte deres egen virksomhed, og for erhvervsdrivende, der handler med unge iværksættere.

Og selvom udgangspunktet er unge erhvervsdrivende og de udfordringer, der er forbundet med at navigere i erhvervslivet som ung, så er det ikke en selvhjælpsbog.

- Bogen er ret biografisk, men samtidig er den også praktisk og konkret funderet. Det er ikke en guide til iværksætteri, man kan slå op i, hvis man møder en udfordring, men er der nedslagspunkter i nogle af de konkrete situationer, jeg selv har stået i, hvor jeg har følt mig udfordret, siger Andreas Tofte Bøndergaard, der blandt andet har måttet få sin far til at skrive under, da han ville oprette hjemmesidevirksomheden ATOFTE.

Virksomheden er netop blevet konverteret til et anpartsselskab, og forretningen går rigtig fint på trods af både corona og kunder, der kan gøre det svært at drive forretning.

Der er struktur på arbejdet med bogen, og det skal der være, hvis man skal kunne holde styr på sine idéer. Foto: Morten Chas Overgaard

- Jeg har oplevet kunder, der nægter at betale for det arbejde, jeg har lavet. De tror åbenbart, de kan tryne mig enten på grund af min alder, eller fordi mit firma ikke er så stort, men der har jeg valgt at tage kampen af rent principielle årsager, og jeg endte da også med at få mine penge, fortæller han.

Mere på hjerte

Udover at drive sin virksomhed studerer Andreas Tofte Bøndergaard også på Niels Brock, og så har han holdt en række foredrag for unge i folkeskolen i Faxe Kommune.

Faktisk var det sidstnævnte, der endte med at udvikle sig til bog-projektet, fordi Andreas Tofte Bøndergaard kunne mærke, at han havde mere på hjerte.

- Jeg syntes, det kunne være spændende at fortælle sin historie lidt mere detaljeret, end man kan, når man holder foredrag, men jeg har aldrig skrevet før, så jeg har et excel-ark til at holde styr på afsnit og mine tanker. Når jeg får en god idé, kan det være rigtig fint at have et sted at skrive det ned, og den vej rundt er jeg nok ret organiseret, fortæller han.

Heldigvis har han fået masser af hjælp af blandt andre sin faster, der har skrevet flere bøger. Det har resulteret i, at han har fået sit arbejde tilbage med både konstruktive kommentarer og som alle andre forfattere med en del røde streger og kommaer i læssevis.

Bogen har titlen »Er det ikke en voksenting?«. Foto: Morten Chas Overgaard

Andreas Tofte Bøndergaard håber på at kunne udgive bogen på sin 18-års fødselsdag den 6. august, men det, har han fundet ud af, er en ambitiøs plan.

- Når man arbejder med start-ups er man vant til, at man kan føre sine idéer ret hurtigt ud i livet, men når man skriver bøger, er den tidsplan, jeg har sat, ret stram, har jeg fundet ud af. Jeg er til gengæld glad for, at jeg har fundet et mindre forlag, for jeg oplever, at jeg bliver taget seriøst, og jeg skal ikke vente i flere dage på svar fra forlaget, siger han.

Bogen »Er det ikke en voksenting?« udkommer på forlaget Wadskjær, og når bogen udkommer, er det planen, at Andreas Tofte Bøndergaard holder signering i Haslev Boghandel.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk