24. januar 2021
- Tillykke med de 80 år Alex Jørgensen! Dronning Margrethe II meldte afbud, men sendte en garder med Dannebrog og gevær ved fod. Fra venstre ses formanden Jan »Speedy Gonz?ales« Jakobsen, Gert Garder fra Dronningens Livregiment, 80-års fødselaren Alex Jørgensen og karetmageren Uffe Bindzus.
gallery icon

Se billedserie

- Tillykke med de 80 år Alex Jørgensen! Dronning Margrethe II meldte afbud, men sendte en garder med Dannebrog og gevær ved fod. Fra venstre ses formanden Jan »Speedy Gonz?ales« Jakobsen, Gert Garder fra Dronningens Livregiment, 80-års fødselaren Alex Jørgensen og karetmageren Uffe Bindzus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alex Jørgensen blev ønsket tillykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Jørgensen blev ønsket tillykke
Faxe - 10. april 2020 kl. 11:04
Af Nikolaj Rasch Skou

I anledning af Alex Jørgensen 80 års fødselsdag besøgte nogle af hans gode busvenner manden, der siden 1973 har passet og plejet den gamle veteran Bedfordbus »Ud i det blå«.

- Det var ikke en aprilsnar, men det er ganske vist, at den unge mand har levet i otte årtier. Og covid-19-forholdsreglerne blev overholdt, da jeg 1. april ønskede Alex Jørgensen tillykke med de 80 år. Der blev holdt afstand, vi gav ikke hånd, og undgik at hoste og nyse, fortæller Jan Ivar Jakobsen, der er formand for foreningen Veteranbussen Ud i det blå.

- Der kom mange forbi Islandsgade 36, naturligvis i ærbødig corona-afstand. Alex kender mange i Haslev, som gerne ville lykønske ham. Danmarks Dronning Margrethe II kunne desværre ikke være tilstede og ønske fødselaren tillykke, da hendes Corona 1 havde fået kørselsforbud. Men hun sendte én fra regimentet, en meget standhaftig én af slagsen, siger Jan Ivar Jakobsen og griner over sine ord om den store flotte garder af træ.

- Gutterne i garagen. Uffe, Kennet og mange, mange flere. Ja, faktisk det meste af Haslev og omegn kom forbi, og vi skylder Alex en stor tak for hans værdifulde viden om den skønne gamle bus, og for hans gæstfrihed og knastørre humor. Alex har siden 1973 passet og plejet bussen, både da den tilhørte Bråby Lilleskole, og da den i 1975 blev overtaget af Haslev Menighedsinstitutioner og frem til i dag, hvor vi skriver 2020, siger Jan Ivar Jakobsen om fødselsaren, der bestemt ikke er tabt bag en vogn efter sit lange arbejdsliv som mekaniker, pladesmed og sidenhen naturligvis buschauffør.

- Alex har opgraderet sit hvide gangstativ. Det gik simpelthen for langsomt, så det blev for flere måneder siden skiftet ud med et kulsort og trehjulet køreapparat med fartstriber, bakgear og lys. Naturligvis elektrisk, helt i tidens klimaånd. Man får lidt en fornemmelse af ungdommens vår, når han drøner afsted, rundt hjørnet ned til værkstedet med et lille smil på læben, siger Jan Jakobsen, der har tilnavnet Speedy Gonz'ales iblandt foreningens indviede.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk