7. marts 2021
Kariesfondens direktør, Henrik Friis, stopper som spidskandidat for SF i Faxe Kommune. Jobbet som direktør i Karisefonden er tidskrævende, og det kan være svært at få tid til lokalpolitik oveni. Her ses han til åbningen af det nye kunstgalleri midt i Jernbanegade i Haslev, der blandt andet drives af fondens unge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Kariesfondens direktør, Henrik Friis, stopper som spidskandidat for SF i Faxe Kommune. Jobbet som direktør i Karisefonden er tidskrævende, og det kan være svært at få tid til lokalpolitik oveni. Her ses han til åbningen af det nye kunstgalleri midt i Jernbanegade i Haslev, der blandt andet drives af fondens unge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgående spidskandidat vil bruge tiden som direktør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgående spidskandidat vil bruge tiden som direktør

Selvom Henrik Friis stopper som spidskandidat for Socialistisk Folkepartis lokalforening i Faxe Kommune efter næste kommunalvalg, så kommer han ikke til at ligge på den lade side.

Faxe - 23. februar 2021 kl. 20:43
Af Morten Chas Overgaard

Henrik Friis genopstiller ikke som spidskandidat for SF i Faxe Kommune, men selvom han efter næste kommunalvalg giver tøjlerne videre til Michelle Frese, så har det været en udramatisk beslutning for den lokale SF-politiker.

- Jeg har egentlig truffet beslutningen for et godt stykke tid siden, og der er ikke noget dramatisk ved, at jeg stopper efter denne byrådsperiode. Jeg er 63 år gammel og har stadig et fuldtidsjob og mere til som direktør for Karisefonden, og det hænger altså ikke længere sammen med også at skulle være i politik - specielt når man som nu er et enmandsparti i byrådet og skal stå for alt byrådsarbejdet selv, fortæller Henrik Friis.

Han har sagt ja til at fortsætte som direktør i Karisefonden, og med 118 beboere, 75 medarbejdere og en bed'n'breakfast i støbeskeen er der altså ikke længere tid til byrådsarbejdet for Henrik Friis, der dog har planer om at blive i politik.

- Jeg genopstiller ikke, men jeg tænker, at jeg fortsætter som aktivt medlem af partiforeningen, og jeg er jo også stadig formand for STU-foreningen Consentio, så jeg kommer stadig til at beskæftige mig en hel del med det fagpolitiske arbejde, siger han.

Ikke slut endnu

Henrik Friis kan se tilbage på en byrådsperiode, hvor han har siddet som en del af mindretalsgruppen, og derfor har det også været svært at gennemføre en SF-politik, hvis ikke han har kunnet få en del af flertalsgruppen med på idéen. Han er dog ikke færdig med at kæmpe for SF i byrådet, for der er stadig et år til kommunalvalget.

- Når man sidder i en mindretalsgruppe, vil man jo altid gerne have mere indflydelse, men jeg er oppositionspolitiker, og dermed har vi jo ikke den store indflydelse. Men selvom flertalsgruppen kan tvinge beslutninger igennem, så holder jeg meget af den politiske debat, og jeg synes også at vi - specielt i børn- og læringsudvalget - har gennemført en del tværpolitiske løsninger. For mig er det vigtigt, at der bliver arbejdet hen over midten, for det synes jeg faktisk, et lokaldemokrati fortjener, lyder det fra Henrik Friis.

Skal bygge erfaring

Han kommer det næste års tid til at arbejde tæt sammen med sin afløser, der endnu ikke har den store erfaring med byrådsarbejde.

Michelle er en levende og energisk politiker, som tør sige, hvad hun mener, og som tør tale sin sag. Og det er vigtigt i disse tider, hvor vi slås for at få tilført så mange midler som muligt til forbedrede normeringer og bedre pleje til vores ældre

- Michelle er en anden type end jeg er. Hun er fra fagbevægelsen og er en ivrig debattør, men hun er jo ny i lokalpolitik, så jeg ser frem til at i løbet af det næste år kan få inddraget hende i det politiske arbejde, og jeg tror, at vi kommer til at tale rigtig meget om politik, griner Henrik Friis.

Skulle Michelle Frese blive valgt ind i byrådet, så kan de øvrige politikere ifølge Henrik Friis godt forberede sig på at få en kollega, som vil slås for sine holdninger.

- Michelle er en levende og energisk politiker, som tør sige, hvad hun mener, og som tør tale sin sag. Og det er vigtigt i disse tider, hvor vi slås for at få tilført så mange midler som muligt til forbedrede normeringer og bedre pleje til vores ældre, siger Henrik Friis, der selv overtog spidskandidaturet for Mogens Stilhoff ved kommunalvalget i 2017.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk