18. juli 2019
Fra venstre: Bertil Greve Pedersen, Line Lind Larsen og Cecilie Stig Petersen er tre af de elever, som om tre uger skal sige farvel til mange af deres klassekammerater, når de bliver fordelt ud på en af skolens øvrige 8. klasser.Foto: Morten Chas Overgaard
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Bertil Greve Pedersen, Line Lind Larsen og Cecilie Stig Petersen er tre af de elever, som om tre uger skal sige farvel til mange af deres klassekammerater, når de bliver fordelt ud på en af skolens øvrige 8. klasser.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8.E på Nordskov skal nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8.E på Nordskov skal nedlægges
Faxe - 12. marts 2019 kl. 07:15
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge fik eleverne i 8.E på Nordskovskolen i Haslev en chokerende udmelding. Fra den 1. april bliver klassen nemlig nedlagt og fordelt ud på de resterende fem 8. klasser, og det betyder, at eleverne nu igen skal finde sig til rette i en ny klasse.

arrow Læs også: 8.E på Nordskov er reddet

Udmeldingen fra skolens ledelse kom som et chok for eleverne, og de var faktisk så påvirkede af det, at de ikke var i stand til at modtage undervisning dagen efter.

- Folk var rigtig kede af det, og vi gik lidt rundt på gangene og vi følte, at de andre gik rundt og snakkede om os i krogene, fortæller Cecilie Stig Petersen, der går i 8.E.

8.E består i dag af 19 elever, og på grund af den store elevnedgang er der ikke længere penge nok til at opretholde klassen.

- Jeg er simpelthen så ærgerlig over, at jeg bliver nødt til at tage den her beslutning, men vi har ikke økonomien til det. Der har været et fald i elevtallet i den pågældende klasse, og derfor har vi kun økonomi til fem 8. klasser, det er ikke en sjov beslutning at tage, for det går ud over fællesskabet i klasserne, siger skoleleder Sigurd Brønnum.

Eleverne rækker nu ud til politikerne i et forsøg på at redde deres klasse, men hvis det ikke lykkes, skal de 19 elever altså fordeles ud i de øvrige 8. klasser.

- Vi har skrevet et brev til formanden for børn- og læringsudvalget, hvor vi fortæller om situationen. Vi ved godt, at det ikke er en beslutning, der er truffet politisk, og vi ved også, at Sigurd (Brønnum red.) er rigtig ked af situationen, men vi føler os som Lego-klodser, der bliver rykket rundt, siger Line Lind Larsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved tirsdag den 12. marts.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk