24. juli 2019
Fra venstre: Line Lind Larsen, Cecilie Stig Petersen og Bertil Greve Pedersen fra 8.E på Nordskovskolen har kæmpet for, at deres klasse ikke skulle nedlægges, og det har nu båret frugt.Foto: Morten Chas Overgaard
Fra venstre: Line Lind Larsen, Cecilie Stig Petersen og Bertil Greve Pedersen fra 8.E på Nordskovskolen har kæmpet for, at deres klasse ikke skulle nedlægges, og det har nu båret frugt.Foto: Morten Chas Overgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8.E på Nordskov er reddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8.E på Nordskov er reddet
Faxe - 13. marts 2019 kl. 16:35
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag blev eleverne i 8.E kaldt til møde med skolens ledelse. De fik i sidste uge at vide, at deres klasse skulle nedlægges, og at eleverne i 8.E skulle fordeles ud over de øvrige fem 8. klasser, men med sig på mødet havde skoleleder på Vestskolen, Sigurd Brønnum, en rigtig god nyhed.

arrow Læs også: 8.E på Nordskov skal nedlægges

- Vi fik at vide, at den store opmærksomhed om vores situation havde åbnet nogle døre, så vores klasse bliver ikke nedlagt alligevel, siger Line Lind Larsen, der sammen med Cecilie Stig Petersen og Bertil Greve Pedersen fra 8.E har kontaktet både Dagbladet og politikerne for at redde deres klasse.

Onsdag var stemningen i klassen selvsagt ekstatisk, og eleverne er lykkelige over, at de fremover kan fortsætte som en samlet klasse.

Folk har været rigtig glade, og det er en super god følelse, vi sidder med. Vi er stolte, for vi føler, at vi har været med til at påvirke beslutningen, og at det har hjulpet at kæmpe for det, vi gerne ville have, siger Bertil Greve Pedersen

Sigurd Brønnum har haft det dårligt over udsigten til at skulle nedlægge klassen, og han er glad for, at eleverne har kæmpet for at klassen skulle bestå.

- Det er smadder godt, at eleverne reagerer, og jeg er lykkelig over, at beslutningen er landet, som den er, siger han.

Sigurd Brønnum har været til møde med administrationen i kommunen, efter det stod klart, at han ikke kunne finde penge i budgettet til at opretholde 8.E, og sammen med administrationen er der nu fundet en løsning.

- I første omgang kigger vi på det som en fællesudfordring for skolerne i Faxe Kommune. Der er blevet lyttet til elever og forældre, og man har vurderet, at det her sker så tæt på elevernes afgangseksamen, at det må vi finde en løsning på i fællesskab, fortæller Sigurd Brønnum.

Net artiklen her er en forkorket version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge og DAGBLADET Ringsted onsdag den 13. marts og i Sjællandske Næstved torsdag den 14. marts.

Du kan læse hele artiklen og resten af dagens avis ved at klikke på linket: www.sn.dk/kobeavis

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk