17. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15 borgere er rejst til hjemlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 borgere er rejst til hjemlandet
Faxe - 16. november 2019 kl. 06:42
Af Nikolaj Rasch Skou

15 er rejst, og yderligere 11 borgere i Faxe Kommune med udenlandsk baggrund har takket ja til statens tilbud om at modtage penge for at flytte tilbage til deres hjemland.

Det fortalte beskæftigelses- og integrationsudvalgets formand Bente Abrahamsen (DF) på byrådsmødet torsdag aften under en gennemgang af beskæftigelsesplan 2020-2021.

Der kan ydes op til 56.924 kroner til flytningen, 139.274 kroner til etablering i hjemlandet (børn 52.676 kroner) og yderligere 16.124 kroner til køb er erhvervsudstyr.

Desuden vil nødvendige sundhedsforsikringer blive betalt i op til fire år og lægeordineret medicin i op til et år efter afrejsen.

Udgiften til hjemrejsen betales 100 procent af staten.

Og kommunerne har »systematisk vejledningspligt om repatriering (hjemsendelse, red.) for målgruppen, der omfatter flygtninge, familiesammenførte og udlændinge fra lande uden for EU, der har haft opholdstilladelse i Danmark i mindst fem år efter de regler, som gjaldt før udlændingeloven af 1983, eller som er født her i Danmark som efterkommere af disse.

Danske statsborgere med dobbelt statsborgerskab er også omfattet af loven.

- Definitionen på hvem vi skal vejlede om loven er bred. Et ægtepar fra Tyrkiet, som har boet rigtig mange år i Danmark, er iblandt de 15 personer, der har takket ja. De andre er en familie fra Congo, en person fra Iran og en familie fra Syrien, der længe har ønsket at vende hjem, men først for nylig har fået lov til det af Dansk Flygtningehjælp. Familien er da heller ikke fra Kobane-området nær grænsen til Tyrkiet, fortæller Vibeke Dyhr, der er jobcenterchef i Faxe Kommune.

- Yderligere 11 har en sag under behandling, og hertil kommer et lille antal, der har fået anmodningen afvist, siger hun.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og Sjællandske Næstved lørdag 16. november 2019.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster 25 kroner for et døgns læseadgang til alle betalte dele af sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk