19. september 2020
Det er krydser som dette, Jesper Petersen henviser til i sit læserbrev. Han har selv taget dette billede og mener ikke, at træet er sygt og burde fældes.

Foto: Jesper Petersen.
Det er krydser som dette, Jesper Petersen henviser til i sit læserbrev. Han har selv taget dette billede og mener ikke, at træet er sygt og burde fældes. Foto: Jesper Petersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Der er forskel på at stå med ansvaret eller på sidelinjen og pege

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Der er forskel på at stå med ansvaret eller på sidelinjen og pege
Faxe - 05. december 2019 kl. 12:15
Af Alexandra Mollerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et læserbrev bliver Park & Vej kritiseret for at fælde træerne langs med veje i kommunen uden grund.

arrow Læs også: Park og Vej, stop nu de fup vejtræsfældninger

Men der er meget klare og tydelige grunde til at fælde de træer, der bliver fældet, siger Jørgen Veisig, centerchef i center for ejendomme.

- Vi har set så mange træer, hvor der er gult så langt ned i hovedkanalen, at det er rent held, at de stadig står der, siger han.

Centerchefen forklarer, at han godt kan forstå, at man som almindelige borger ikke nødvendigvis kan se med det blotte øje, om et træ er syg. Men træerne bliver ikke fældet, hvis ikke de er syge, og når de er det, så skal de fældes, så de ikke ryger ned over bilerne, siger Jørgen Veisig.

- Det kan godt være, at man ikke synes, at der er en risiko. Men der er også forskel på at stå med ansvaret eller på sidelinjen og pege. Vi har fokus på, at vi ikke har nogle træer, der risikerer at vælte, siger han.

Hvorfor trimmer I træerne, så der ikke er en eneste gren udover kronen?

- Når man har træer og beplantning langs kørebanen, så er det vigtigt, at der ikke er grene, der stikker ud foran køretøjerne. På andre vejen end Søtorupvej, hvor der kører en del lastbiler, så skal der være et noget større frirum, så bilerne ikke skal køre på midten af vejen, siger Jørgen Veisig.

Er det nødvendigt at fælde alle de træer, I fælder?

- Vi går ikke rundt og laver en masse opgaver på træerne, hvis ikke det er nødvendigt.

Hvad bliver de fældede træer brugt til?

- Personalet i Park & Vej får lov til at købe noget af træet som et persoanlegode. Og derudover så får vores kommunale daginstitutioner lov til at få det til deres bålhytter, siger Jørgen Veisig.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk