25. september 2018
Boomakerne hos NordicBet føler sig forholdsvis sikre på, at Ole Vive (V) bliver den næste borgmester i Faxe Kommune. Kilde: NordicBet.dk
Boomakerne hos NordicBet føler sig forholdsvis sikre på, at Ole Vive (V) bliver den næste borgmester i Faxe Kommune. Kilde: NordicBet.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NordicBet har en klar borgmesterfavorit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NordicBet har en klar borgmesterfavorit
Faxe KV17 - 11. november 2017 kl. 14:40
Af Morten Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ole Vive (V) bliver ny borgmester i Faxe Kommune efter valget. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra oddsene hos NordicBet, hvor man får pengene 1,25 gange igen, hvis man spiller på Ole Vive som kommunens næste borgmester.

Til sammenligning giver genvalg til Knud Erik Hansen (S) 4,00 gange pengene igen, mens bookmakerne ser Borgerlistens René Tuekær og Dansk Folkepartis Eli Jacobi Nielsen som ligeværdige outsidere, der begge giver pengene 15 gange igen.

Tror man på en helt femte kandidat giver det 35 gange pengene igen, og oddsene er ifølge Thomas Holm, der er pressechef hos NordicBet, alt andet end tilfældige.

- Vi har lagt ret meget research i den her kampagne. Vi har blandt andet kigget på, hvordan det så ud ved sidste valg, hvordan det ser ud i meningsmålingerne og hvordan partierne har konstitueret sig, fortæller han.

Selvom det har krævet en del tid at sætte sig ind i valgkampen i de forskellige kommuner, er det ikke alle 98 kommuner, der har krævet lige meget tid.

- Der er nogle kommuner, der næsten er givet på forhånd, mens der er andre, hvor vi har skullet lave mere research for at komme frem til et godt bud på udfaldet, siger Thomas Holm.

Selvom oddsene i Faxe Kommune peger klart hen imod en valgsejr til Ole Vive, ville det ikke være en kæmpe overraskelse for Thomas Holm, hvis det alligevel bliver et genvalg til Knud Erik Hansen.

- Som vi ser det, kan Knud Erik Hansen kun fortsætte, hvis Socialdemokratiet får en klar fremgang. Vi går ud fra, at Venstre har både Dansk Folkeparti og Borgerlisten med i blå blok, og at de peger på Ole Vive, og så er det jo nok til at få en ny borgmester. Der, hvor den bliver lidt speget, er, at Konservative og Radikale er i valgforbund sammen. Så hvis de peger på Knud Erik Hansen, skal rød blok bare have overbevist Dansk Folkeparti eller Borgerlisten, og så har de flertal. Vi føler os forholdsvis overbeviste om, At det bliver Ole Vive, der bliver borgmester, men en sejr til en anden kandidat ville være en ligeså stor overraskelse, som det for eksempel ville være i Brøndby eller Gentofte, siger han.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Ringsted, Dagbladet Køge og i Sjællandske Næstved lørdag den 11. november.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk