15. juni 2021
Oli Olsen sælger én palle vin ad gangen på Vinpalle.dk. Man skal slå hurtigt til for at få den aktuelle vin, for næste dag er den væk. Privatfoto
Oli Olsen sælger én palle vin ad gangen på Vinpalle.dk. Man skal slå hurtigt til for at få den aktuelle vin, for næste dag er den væk. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinforhandleren med kun én vin på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinforhandleren med kun én vin på hylden
Opdateret 07. juni 2021 kl. 09:32
Erhverv - 07. juni 2021 kl. 06:32
Af Kristian Jørgensen

Der er ikke så meget at rafle om, hvis man køber sin vin hos netbutikken Vinpalle.

Der er én vin til salg, og når der er solgt en palle af den, kommer der en anden vin til salg. Bag den forretningsidé står Oli Olsen, der bor i Jyllinge.

Konceptet er først og fremmest effektivt for både ham og kunderne.

- Du skal kun tage stilling til, om du skal købe dagens vin eller ikke. Det handler om at tage så meget fra beslutningen som muligt, men selvfølgelig er det også billigere at koncentrere sig om én vin ad gangen, siger færingen, der flyttede til Danmark i 2010 og har arbejdet med vin lige så længe.

Blodrødt marked

Han startede med at bygge salgsafdelingen op i Vivino og sprang derefter ud som selvstændig.

Vinpalle blev grundlagt i 2013, og siden er det gået fremad i en meget hård branche, hvor mange ikke har klaret skærene.

- Der er kæmpe konkurrence på markedet, specielt den niche jeg er på online, og der er kommet mange unge mennesker, der også skal prøve, siger Oli Olsen.

- Danmark er nok det hårdeste marked i verden for vin, fordi der er så mange udbydere. Vi er cirka 1500 importører - det er cirka lige så mange som i USA. Det er et blodrødt marked. Det er ikke et marked, man begiver sig ind på, hvis man vil tjene rigtig mange penge, tilføjer han.

Vinene hos Vinpalle er ikke nogen, han importerer selv. Han køber fra andre i Danmark og står ikke selv med den fysiske palle vin.

Vin til masserne

De skiftende vine er meget forskellige, men det er mainstreamvin, der appellerer til mange.

- Vi sælger ikke dyre vine og ikke specialiserede vine. Vi sælger vin til masserne. Efter 10 år i branchen har jeg fået god erfaring med, hvad danskerne drikker, siger Oli Olsen.

Han har også en mere traditionel vinhandel med større udbud, Vinspot.dk, men hans fokus er på Vinpalle.

- Der er fordele og ulemper med alt. Da jeg havde kørt Vinpalle noget tid, spurgte nogle kunder efter, om de kunne få nogle af de tilbud, vi havde kørt tidligere og kombinere forskellige tilbud, siger vinforhandleren.

Det går hurtigt

Coronaen har betydet mere vind i sejlene for den lille enmandsbutik, der forbedrede årsresultatet med omkring en million kroner i 2020.

Det vil også sige, at der er hyppigere udskiftning af den vin, man finder på Vinpalle.dk.

- I starten var det op til tre dage, nu sælger vi den på cirka 12 timer, siger Oli Olsen.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?