27. marts 2019
Siemens Gamesa fyrer op til 600 ansatte i Danmark som del af en global nedskæring. Allerede tidligere i år blev mange fyret.
Siemens Gamesa fyrer op til 600 ansatte i Danmark som del af en global nedskæring. Allerede tidligere i år blev mange fyret.
Foto: Free/Sã?â¸ren Kjeldgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vindmøllegigant fyrer næsten hver tiende i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindmøllegigant fyrer næsten hver tiende i Danmark

Vindmølleproducenten Siemens vil fyre op til 600 medarbejdere i Danmark, skriver Ritzau Finans.

Erhverv - 13. november 2017 kl. 15:35
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa fyrer op til 600 medarbejdere i Danmark i 2018. Det skriver Ritzau Finans, der har informationerne fra selskabet selv.

Selskabet har for nuværende 6600 ansatte i Danmark.

- Her til formiddag var der igen møde i Siemens Gamesa med Hovedsamarbejdsudvalget HSU.

- Antallet af berørte medarbejder i finansåret 2018 blev her sat til op til 600.

- Det præcise tal og hvilke afdelinger, der bliver berørt hvor meget, vil blive en del af de forhandlinger, der nu går i gang, skriver Siemens Gamesa til Ritzau Finans.

Så sent som i sommer annoncerede Siemens Gamesa, at man i år fyrede 600 medarbejdere på selskabets store vingefabrik i Aalborg og 430 på en fabrik nær Silkeborg endnu tidligere.

Mandagens udmeldingen kommer oven i den fyringsrunde.

Sidste år gik tyske Siemens vindmølledivision sammen med spanske Gamesa og skabte Siemens Gamesa.

Den fusion har dog ikke været gratis. Siemens må notere et solidt underskud i divisionen. Det kom allerede frem tidligere i november, hvor Siemens Gamesa fremlagde regnskab.

I Siemens' bøger blev der tidligere i november noteret et underskud på 92 millioner euro - 685 millioner kroner - i vindmølleforretningen.

Da Siemens Gamesa - vindmølledivisionen - præsenterede regnskab tidligere i november, blev det meldt ud, at der globalt ville blive fyret 6000 af de 24.000 ansatte, som divisionen har.

- Når to selskaber bliver fusioneret, så er det helt normalt, at ledelsen går alt igennem med en tættekam og skærer.

- Men at den øvelse sker, samtidig med at markedet pludseligt oplever et markant prispres, det gør selvfølgeligt situationen meget værre for de ansatte, siger aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen, der dækker Vestas.

Han vurderer ikke, at Vestas vil blive nødt til at massefyre under den nuværende modgang. Selskabet er langt mere trimmet efter sin hårde krise i 2012 og 2013.

Vestas måtte torsdag fortælle, at man oplevede et hårdt pres på priserne. Det sendte aktien ned med over en fjerdedel på få dage.

Aktierne i Siemens Gamesa er faldet med over 50 procent på et år efter problemer med fusionen, og det pressede marked har svækket investorernes tillid.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten