21. september 2020
Fra Vestjysk Banks hovedkvarter i Lemvig er det onsdag annonceret, at banken vil begynde at tage negative renter for privatkunders indskud. (Arkivfoto)
Fra Vestjysk Banks hovedkvarter i Lemvig er det onsdag annonceret, at banken vil begynde at tage negative renter for privatkunders indskud. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestjysk Bank pålægger privatkunder negative renter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestjysk Bank pålægger privatkunder negative renter

Endnu en bank slutter sig til kredsen af banker, hvor private kunder skal betale negative renter.

Erhverv - 15. januar 2020 kl. 11:32
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en dansk bank har onsdag annonceret negative renter for sine privatkunder. Denne gang er det kunderne i Vestjysk Bank, der skal til lommerne.

Banken oplyser i en pressemeddelelse, at indlån fremover får en rente på minus 0,75 procent. Hvis kunderne har en NemKonto i banken, er deres indlån på op til en halv million kroner dog fritaget fra de negative renter.

arrow Læs også: OVERBLIK: Her skal du betale for at have dine penge stående

I sin pressemeddelelse henviser banken til renterne fra de andre banker og Nationalbanken som baggrund for sin beslutning.

Banken henviser til, at bankerne siden 2012 har måtte betale for indskud i Nationalbanken, der fungerer som bankernes bank.

- Dette forhold har fået flere pengeinstitutter til at indføre negative indlånsrenter over for deres erhvervskunder og nu også privatkunder, skriver Vestjysk Bank.

Dermed henviser banken til en lang række banker i Danmark, herunder Sydbank, Jyske Bank, Nordea og Nykredit, som har indført negative renter under forskellige vilkår.

I Vestjysk Bank bliver en række konti friholdt for negative renter. Det gælder pensionspuljer, børneopsparinger samt bolig- og uddannelsesopsparinger.

Banken er ikke blandt de største i Danmark med sine 15 afdelinger og 371 medarbejdere.

Til gengæld er Danske Bank den sidste af de største banker i Danmark, der indtil videre har undladt at indføre negative renter.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?