23. oktober 2018
I Enemærke & Petersen er adm. direktør Henrik Mielke optaget af at forbedre produktiviteten og skære det væk, der er spild. Fokus i den aktuelle 2020-strategi er, at historien giver appetit på fremtiden - ikke mindst med tanke på, hvordan virksomheden kom ud af finanskrisen. Foto: Kenn Thomsen
I Enemærke & Petersen er adm. direktør Henrik Mielke optaget af at forbedre produktiviteten og skære det væk, der er spild. Fokus i den aktuelle 2020-strategi er, at historien giver appetit på fremtiden - ikke mindst med tanke på, hvordan virksomheden kom ud af finanskrisen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store sjællandske virksomheder skaber bedste nøgletal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store sjællandske virksomheder skaber bedste nøgletal
Erhverv - 11. januar 2018 kl. 05:50
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tre ud af fire nøgletal skaber sjællandske virksomheder med over 100 ansatte de bedste finansielle nøgletal. Det viser analyse, der sammenligner virksomhedernes afkastningsgrad, overskudsgrad, soliditet og egenkapitalforrentning.

11 procent af landets virksomheder med over 100 ansatte ligger på Sjælland uden for Storkøbenhavn, og karakteristisk for dem er, at de igen i 2016 - som i 2015 - leverede de tre bedste nøgletal ud af fire. Det viser Management Performance Survey 2017, som headhuntervirksomheden Alexander Hughes har udarbejdet.

- Jeg er bange for, at forklaringen på hvorfor sjællandske virksomheder leverer bedre på flere nøgletal end dem i Storkøbenhavn er ganske ordinær mere end et udtryk for, at sjællandske virksomhedsledere kan noget, som virksomhedsledere i Storkøbenhavn ikke kan. Det handler om fordelingen af virksomhedstyper. På Sjælland er der en større andel af produktionsvirksomheder, og de har typisk bedre nøgletal end service- og specielt handelsvirksomheder, som nu fylder mest i Storkøbenhavn, siger Evan Tolstoj Hansen, der er Managing Partner i Alexander Hughes. Han tilføjer:

- Generelt går det rigtig godt. Erhvervslivet har det rigtig godt, og jeg vil ikke være overrasket, hvis vi ser det samme ske igen i 2017. Måske har virksomhederne på Sjælland i tillæg været bedre til at skære til og forberede sig på den kommende vækstperiode, mens finanskrisen rasede.

En af de store virksomheder, der mærkede finanskrisen, var entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen i Ringsted. De agerede hurtigt på krisen og lavede i 2009 en strategi, der skulle gå imod strømmen. Essensen i den var at fordoble omsætning og indtjening i 2015.

- Vi var fokuserede på at hente markedsandele fra vores konkurrenter, da vi tidligere havde oplevet, at vi var bedre end dem i krisetider, siger Henrik Mielke, der er adm. direktør i Enemærke & Petersen.

Virksomheden nåede næsten i hus med de ambitiøse mål, men undervejs var der krise i krisen, og det var først i 2013, at indtjeningen tog den rigtige retning.

- Vi kom ind i en periode, hvor vi fokuserede på alt det, vi gjorde forkert. Derfor lavede vi nærmest et paradigmeskift i vores kommunikation og tog derefter udgangspunkt i alt det, der gik godt. Det var afgørende, siger Henrik Mielke.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/301/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten