15. oktober 2018
Via en antenne som denne kan Rasmus Eriksen få præcise data om de 430 ha landbrugsjord på den bærbare. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Via en antenne som denne kan Rasmus Eriksen få præcise data om de 430 ha landbrugsjord på den bærbare. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rumdata og magnetstråler vinder frem hos moderne landmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rumdata og magnetstråler vinder frem hos moderne landmænd
Erhverv - 05. november 2017 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Ulrik Reimann
Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for, hvor mange landmænd der bruger rumdata. Det vil sige satellitter, gps og droner. Undersøgelsen viser, at satellit-teknologi vinder frem hos unge landmænd, og at mere end hver sjette landmand bruger traktor eller mejetærsker med præcisionsstyring. Det betyder, at de kan sprøjte mere målrettet til gavn for både økonomi og miljø.

En af de unge landmænd, der bruger både gps og satellitfotos, er Rasmus Eriksen fra Sigridshøj ved Kalundborg. Han lægger desuden marker til projektet Future Cropping, hvori blandt andre landbrugets videnscenter Seges undersøger, hvilke digitale hjælpemidler, der virker bedst til præcisionslandbrug.

- Det er nu femte sæson, vi kører med præcisionslandbrug. Og med det kort, man kan se efter en EM38-scanning med magnetstråler, har man et fint overblik over, hvordan der skal doseres med næringsstofferne. Det kan variere meget selv inden for korte afstande, siger Rasmus Eriksen, som går efter »uens input og ens output«.

Det vil rent praktisk sige, at der skal tilføres en større mængde næringsstoffer på de gule arealer på kortet (hvor der er ler og sand), mens de mørkegrønne felter med god og fed jord skal have meget lidt eller slet intet.

Læs hele artiklen i ErhvervsAvisen Sjælland gratis på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/295/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten