16. januar 2019
Tolk, kursister og faglærer Claus H. Johnsen under kurset på EUC Sjælland.
Tolk, kursister og faglærer Claus H. Johnsen under kurset på EUC Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prøve til gaffeltruck blev afviklet på arabisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prøve til gaffeltruck blev afviklet på arabisk
Erhverv - 15. maj 2018 kl. 15:30
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På EUC Sjælland har der været gennemført et gaffeltruckforløb med flygtninge fra Syrien; et forløb som blev sat i stand i samarbejde med det lokale jobcenter i Køge.

Under hele forløbet, både i teoriundervisningen og under den praktiske del af undervisningen, var der tilknyttet en tolk, som også oversatte for deltagerne under den afsluttende prøve, når der opstod sproglige udfordringer.

Claus H. Johnsen, faglærer i transport og logistik på EUC Sjælland, refererer til holdet som et superhold, der støttede op om hinanden undervejs og som hurtigt udviste gode evner til at køre gaffeltruck:

- At køre med selve gaffeltrucken gik rigtigt godt, da de fleste havde kørselserfaring fra bil, enten fra deres hjemland eller i Danmark. Desuden var de rigtig gode til at hjælpe hinanden både i teori og kørsel, siger han i en pressemeddelelse.

Gaffeltruckkurset var forlænget med to dage, idet undervisning med tolk kræver længere tid. Derudover var det også nødvendigt at kigge på, hvordan man kunne tilrettelægge afholdelsen af den teoretiske prøve på en lidt anden vis end normalt.

Derfor blev TUR, Transporterhvervets Uddannelser, bedt om at hjælpe i forbindelse med afholdelsen af prøven, som blev afviklet ad to omgange med fem deltagere på hvert prøveforløb.

Hele hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/315/ hvor der er et stort tema om erhvervslivet i Køge kommune.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten