20. oktober 2019
#468005
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Person fra reality-verden anklaget i svindelsag for 500 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Person fra reality-verden anklaget i svindelsag for 500 millioner
Opdateret 05. december 2018 kl. 16:13
Erhverv - 05. december 2018 kl. 16:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En person kendt fra reality-verdenen og de sociale medier er blevet anklaget for hæleri og omfattende hvidvask. Det skriver Fagbladet 3F.

Han har de seneste par år ført sig frem som iværksætter på Facebook og Instagram. Men nu viser det sig, at hans vej til succes muligvis er foregået på den helt forkerte side af loven.

Han er nemlig én af 16 personer, der er anklaget for svindel for 500 millioner kroner i den såkaldte Greed-sag, der omhandler hvidvask, skattesvig og hæleri i rengøring-, nedrivning- og transportbrancherne.
Reality-personen blev kendt, efter at han flere gange har optrådt i et reality-program med en kvindelig hovedperson. Her blev han præsenteret som succesfuld erhvervsmand og iværksætter.

Men det er angiveligt en sandhed med modifikationer. For i Greed-sagen er reality-personen anklaget for hæleri og hvidvask for 9.423.041 kroner igennem et selskab, der har vekslet penge. Og for det kan han risikere op til seks års fængsel.

Ifølge forsvarsadvokat Ole Schmidt nægter den tiltalte sig skyldig:
- Han har ikke noget at skjule, og han tager det med ro. Vi mener ikke, at han har gjort noget forkert, siger Ole Schmidt til Fagbladet 3F.

Hvidvaskningen er angiveligt foregået i perioden januar 2015 til oktober 2015. Reality-personen overtog vekselselskabet i november 2014 og forlod selskabet igen i oktober 2015 - netop da hvidvaskningen stoppede.

Greed-sagen indledes i Københavns Byret 19. december. Foreløbig er der reserveret 77 dage til behandlingen af sagen, som vil løbe helt indtil 2020. Altså er det én af de længste sager i nyere tid. Der er rejst tiltale mod tre selskaber og 16 personer i sagen.

Ifølge politiet og anklagemyndigheden er der tale om et organiseret kriminelt netværk, der har begået såkaldt kædesvig. En lang række lovovertrædelser som moms-, skatte- og afgiftssvindel, hvor man har hvidvasket penge gennem selskaber og udenlandske bankkonti for senere at føre dem tilbage til de anklagede bagmænd. Men det har den tiltalte ikke kendt noget til:

- Han har ikke været bekendt med overførsler mellem sit selskab og de andre tiltalte firmaer. Han har simpelthen ikke vidst, at der foregik noget ulovligt, siger forsvarsadvokat Ole Schmidt.

Flere af de anklagede står til at kunne blive udvist fra Danmark og desuden blive pålagt indrejseforbud.

Fagbladet 3F har forsøgt at tale med den tiltalte til denne historie, men han har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten