12. november 2019
Nordeas filialen på Vesterbrogade i København er under mistanke for at have været knudepunkt for hundredvis af mistænkelige finansielle transaktioner.
Nordeas filialen på Vesterbrogade i København er under mistanke for at have været knudepunkt for hundredvis af mistænkelige finansielle transaktioner.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Nordeas sager om mulig hvidvask af penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Nordeas sager om mulig hvidvask af penge

Bagmandspolitiet har beslaglagt dokumenter under ransagning af Nordeas hovedkvarter i København.

Erhverv - 17. juni 2019 kl. 17:07
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som et led i efterforskningen af mulig hvidvask i Nordea har Bagmandspolitiet onsdag i sidste uge ransaget bankens danske hovedkvarter.

Efterforskningen vedrører Nordeas internationale afdeling.

Det er langt fra første gang, at Nordea sættes i forbindelse med mistænkelige transaktioner og mulig hvidvask.

arrow Læs også: Bagmandspolitiet ransager Nordeas hovedkvarter i hvidvasksag

Se nogle af tilfældene her:

* Finanstilsynet i Danmark undersøgte i 2015 Nordea for hvidvask og anmeldte på den baggrund banken til politiet i Danmark i 2016.

Tilsynet var i en undersøgelse kommet frem til, at banken ikke havde overholdt reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

* Samme forseelse har tidligere kostet Nordea store bøder. Nordea i Sverige fik i 2015 og 2013 bøder på henholdsvis 50 og 30 millioner svenske kroner.

* Bagmandspolitiet (Søik) har på baggrund af tilsynets anmeldelse siden efterforsket sagen og ransagede Nordeas danske hovedkontor i 2017.

* I oktober 2018 anmeldte hedgefonden Hermitage Capital Management Nordea for hvidvask af samlet 2,6 milliarder kroner i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Anmeldelsen er sket til bagmandspolitiet i de fire lande.

* I USA undersøger myndighederne, om Nordea har brudt visse "finansielle sanktioner" i perioden 2008-2014. Nordea oplyste første gang om den amerikanske undersøgelse i januar 2017 i sit årsregnskab for 2016.

* I marts 2019 kom Nordea igen i søgelyset, efter at et stort datalæk, som blandt andet Berlingske fik adgang til, afslørede nye detaljer om mulig hvidvask i bankens tidligere afdeling for internationale kunder.

Kilder: Børsen. Nordeas regnskaber. Bagmandspolitiet i Norden: Søik, Økokrim, Ekobrottsmyndigheten og Keskusrikospoliisi.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten