14. august 2018
Ude i køkkenet har Christian Just sikret, at al med har korrekt temperatur. Han serverer for kollegerne Jannie Larsen og Lisbeth Carlsson og for børnene Sienna Violens, Santino og Lionel Wettergren, Andrea og Sofia Nielsen, Emilia og Merle Christensen og Freja Rasmussen. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ude i køkkenet har Christian Just sikret, at al med har korrekt temperatur. Han serverer for kollegerne Jannie Larsen og Lisbeth Carlsson og for børnene Sienna Violens, Santino og Lionel Wettergren, Andrea og Sofia Nielsen, Emilia og Merle Christensen og Freja Rasmussen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når børnehuset lukker, åbner et særligt job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når børnehuset lukker, åbner et særligt job
Erhverv - 11. juni 2018 kl. 14:09
Af Anne Wandahl
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lune fiskefiletter med nye kartofler, en råkostsalat og mindst 76 grader varm persillesovs. Det lyder menuen på.

arrow Læs også: Slagtere og sygeplejersker har også børn

Christian Just serverer maden i børnehuset Tinsoldaten. Børnene spiser de varme fisk med stor fornøjelse. Den yngste er ét år. De ældste er syv og otte år. Børnene snakker om trafik og fødselsdag og ...

... Øhhh, stod der syv og otte år? Men det er da en daginstitution. Skal de ikke i skole?

Svaret er: Nej. For vi er til aftensmad i en institution for 0-6-årige om dagen og de 0-14-årige aften og nat. Skolebørn ankommer dog først i Tinsoldaten efter sfo'ernes lukketid.

Børnenes alder er én af mange forskelle på at være pædagog på job, når kollegerne i andre børnehuse er gået hjem.

Persillesovs med termometer er en anden. I dagtimerne skal personalet sørge for, at børnene får deres medbragte madpakker.

Om aftenen skal pædagogerne selv være kokke og lave maden, hvis der er tre børn eller færre tilmeldt.

Ved flere end tre børn får Tinsoldaten maden leveret udefra, men den skal varmes op af personalet efter fødevarelovenes strenge regler. Det er derfor, Christian Just har et toprutineret greb om termometeret og ved alt, om sovse og fiskefileters korrekte temperaturer.

Og så må han ikke engang spise maden selv, for hans vagt slutter klokken 18.

Jannie Nielsen må spise med, for hun har først fri klokken 20.00. Lisbeth Carlsson får også aftensmad, for hun har vundet den lange vagt.

arrow Altid tid til en kop godnathygge
11. juni 2018 kl. 14:09 Opdateret: kl. 14:09
arrow Med nattens åbning hænger familiens dag sammen
11. juni 2018 kl. 14:09 Opdateret: kl. 14:09

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten