15. september 2019
Villum Kann-Rasmussen fik i 1941 fik idéen til det velkendte ovenlysvindue, som Velux' forretning er bygget op omkring. (Arkivfoto)
Villum Kann-Rasmussen fik i 1941 fik idéen til det velkendte ovenlysvindue, som Velux' forretning er bygget op omkring. (Arkivfoto)
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minus på aktier sender resultatet ned hos Velux-ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minus på aktier sender resultatet ned hos Velux-ejer

VKR Holding, der ejer vinduesvirksomheden Velux, kunne se salget gå frem, mens overskuddet dykkede.

Erhverv - 22. marts 2019 kl. 08:39
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om der blev solgt flere vinduer i 2018, gik resultatet tilbage hos VKR Holding, der ejer vinduesvirksomheden Velux og en række andre inden for samme branche.

Samlet steg salget med lidt over fem procent i 2018 til 19,6 milliarder. Det er trukket op af tre opkøb gennem året i henholdsvis USA, Tyskland og Danmark.

Alligevel er overskuddet dykket med cirka 700 millioner kroner til 1,8 milliarder kroner.

Faldet skyldes, at VKR Holdings investeringer i aktier gav et minus i 2018. Det viser årsregnskabet, der er offentliggjort fredag.

Administrerende direktør Mads Kann-Rasmussen er dog tilfreds med årets forløb.

- Samlet set oplever vi en stabil udvikling i forretningsområderne. Vores resultat i 2018 er påvirket af urealiserede tab på de finansielle investeringer, hvor en stor del dog er genvundet i de første måneder af 2019.

- Vi betragter resultatet for året som tilfredsstillende, når vi ser bort fra det negative afkast på de finansielle investeringer, siger han i en kommentar til regnskabet.

Han er barnebarn af Villum Kann-Rasmussen, der i 1941 fik idéen til det velkendte ovenlysvindue, som Velux' forretning er bygget op omkring.

Mads Kann-Rasmussen fortæller, at selskabet har kikkerten mod nye opkøb i 2019.

- Vi følger fortsat vores aktive investeringsstrategi med fokus på dels opkøb via forretningsområderne, dels via ønsket om at tilkøbe et nyt forretningsområde.

- Vi optræder fortsat som en tålmodig investor og har tid til at vente på den rette mulighed, før vi foretager væsentlige investeringer, siger han i en kommentar til regnskabet.

Foruden Velux ejer VKR Holding blandt andet vinduesproducenterne Velfac og Rationel samt solvarmevirksomheden Arcon-Sunmark.

Virksomhederne beskæftiger samlet 16.000 ansatte på tværs af 41 lande.

VKR Holding er ejet af Kann Rasmussen-familien og Villum Fonden.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten