22. oktober 2019
Ljubica Hansen har succes med at sælge mikrogrønt hjemme fra privaten, men hun vil være på mere sikker grund, før hun udvider forretningen. Hun har en fortid som makedonsk landsholdspiller i håndbold - som også bragte hende til Horsens og Esbjerg - og hun vil kun yde sit allerbedste. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ljubica Hansen har succes med at sælge mikrogrønt hjemme fra privaten, men hun vil være på mere sikker grund, før hun udvider forretningen. Hun har en fortid som makedonsk landsholdspiller i håndbold - som også bragte hende til Horsens og Esbjerg - og hun vil kun yde sit allerbedste. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikroflora er en spirende forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikroflora er en spirende forretning
Erhverv - 23. maj 2019 kl. 06:19
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det går næsten så godt for Ljubica Hansens lille virksomhed, at man kunne låne Poul Schlüters ord og sige, at det går ufattelig godt.

Nu endte det med ikke at gå helt så fremragende, efter Schlüter havde afleveret sin berømte sætning. Ljubica Hansen er da heller ikke i nærheden af at tage så store ord i sin mund.

- Jeg vil bare gerne være realistisk og ikke sige, at jeg bliver stor. Jeg vil gerne udvikle i takt med efterspørgslen, siger den storsmilende kvinde hjemme i huset på Drosselvej i Roskilde, hvor hun har virksomheden MikroFlora. Hele produktionen af spiregrønt står i bakker på en metalreol i et lille rum. Her er blandt andet porrer, ærter, broccoli og solsikkekerner, men intet af det er til at genkende.

Mikrogrønt er planter, der kun er vokset ud over det første lille blad, og det giver nogle meget små, men friske, smagfulde og stadig vitaminrige grøntsager, der kan pifte de fleste retter op. De små stængler er sprøde, intense og i mange tilfælde overraskende i smagen, og de ser dekorative ud på hvad som helst.

MikroFlora leverer allerede til flere gode restauranter, Meny på Frederiksberg, grønthandleren Persillepigen på Stændertorvet i Roskilde og til private. Ljubica Hansen har haft mulighed for en meget stor fast leverance til et landsdækkende måltidskasse-firma, men det har hun foreløbig været nødt til at takke nej til, fordi hun ikke mønstrer så stor en produktion.

Så skulle hun til at finde andre lokaler og ikke mindst kvitte sit lærerjob, og det er hun ikke klar til. For vingerne skal kunne bære, og kvaliteten skal også kunne følge med.

For Ljubica Hansen er det også vigtigt, at produkterne er bæredygtige. Hun ser gerne, at andre bliver inspireret til selv at dyrke spirer og mikrogrønt derhjemme.

- Alle familier kan gøre det i deres eget hjem. Det er ikke dyrt, det er sundt, og det er nemt, hvis man har bare en lille smule grønne fingre, siger hun.

Læs mere i Erhverv Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten