27. marts 2019
På VL Døgnet på Borrby Gods gav tre topchefer deres bud på ledelse i Europa. Det er fra venstre FLSchmidts CEO Thomas Schulz, DSV?s CEO Jens Bjørn Andersen og Camilla Sylvest, der er Vice President i Novo Nordisk. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

På VL Døgnet på Borrby Gods gav tre topchefer deres bud på ledelse i Europa. Det er fra venstre FLSchmidts CEO Thomas Schulz, DSV?s CEO Jens Bjørn Andersen og Camilla Sylvest, der er Vice President i Novo Nordisk. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledelsesstilen skal ikke hugges ind i granit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsesstilen skal ikke hugges ind i granit
Erhverv - 14. juni 2018 kl. 05:40
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I Danmark tror vi, vi har en ret til at være involveret i beslutninger, og som leder skal man ikke underestimere den tid, der er brug for til diskussioner.

Sådan sagde Executive Vice President Camilla Sylvest fra Novo Nordisk, da hun på VL-lederkonference i sidste uge i Skælskør gav sine bud på, hvordan fremtidens ledelse ser ud i Europa - ja, internationalt. Hun har arbejdet 15 år uden for Danmark og slog fast, at der er væsentlige forskellige, og det bliver der ved med.

- I Tyskland følger man reglerne - uanset om de er logiske. I Kina kan implementering af nye regler tage kort eller lang tid, og det kan de kinesiske organisationer leve med. Men de er hurtige til at etablere, sagde Camilla Sylvest.

Jens Bjørn Andersen, der er CEO i transport- og logistikgiganten DSV, var på konferencen tydelig i sit bud på Europas fremtid og ledelsesstrategier.

- Europa har en fremtid, fordi vi er et forenet Europa. Men kommer der ét mere Brexit, vil EU-projektet løbe ind i alvorlige problemer. Derfor afhænger succesen af, at landene og lederne står sammen. Der er ikke et alternativ til EU, sagde koncernchefen, der har tillid til lederne i DSV, der er spredt over 80 lande.

- Min ledelsesform er tillidsbaseret. Jeg har tillid til de andre ledere, og så følger vi selvfølgelig løbende op på KPI'er.

Så enkelt lød det fra Jens Bjørn Andersen, der ser, at lederne vokser med tilliden.

På den måde giver DSV en del plads til lokale nuancer:

- Er vi i Peru, så er det primært den peruvianske ledelsesstil, vi udøver. På Island er det den islandske. Når det så er sagt, så synes jeg ikke, det gør noget, at det skinner igennem, at vi er en dansk virksomhed. Der må gerne være nogle af vores værdier, for eksempel respekt for individet og at man inddrager medarbejderne i beslutningsprocesserne, sagde Jens Bjørn Andersen til ErhvervsAvisen Sjælland.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/320/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten