23. april 2019
Antallet af detailbutikker i Roskilde er kun faldet 3,8 procent fra 2008 til 2016, hvilket svarer til 17 butikker. Trods et fald rækker det til en 11. plads på landsplan. Foto: Kenn Thomsen
Antallet af detailbutikker i Roskilde er kun faldet 3,8 procent fra 2008 til 2016, hvilket svarer til 17 butikker. Trods et fald rækker det til en 11. plads på landsplan. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Langt færre detailbutikker uden for hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt færre detailbutikker uden for hovedstaden
Erhverv - 09. august 2018 kl. 05:50
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omfanget har ændret sig markant, når det gælder antallet af detailbutikker. Det gælder også i Region Sjælland, hvor Greve Kommune som frontløber har fået 8 procent flere butikker, mens Stevns og Lolland i bunden har fået henholdsvis 27 og 30 procent færre. Det viser en opgørelse, som Dansk Erhverv har lavet for perioden 2008 til 2016.

- Der sker store ændringer i detailhandlens Danmarkskort i disse år. Det hænger sammen med, at danskerne i stigende grad søger mod de større byer, og det er helt naturligt, at butikkerne følger med, siger Henrik Hyltoft, der er markedsdirektør i Dansk Erhverv. Han tilføjer:

- Omvendt er det så også typisk, at butikkerne lukker dér, hvor folk flytter fra.

Dansk Erhverv mener, at undersøgelsen kan dække over, at mere handel er samlet i større indkøbscentre og varehuse, mens der er blevet færre små kiosker og lokalkøbmænd.

Også specialbutikkerne er ramt af udviklingen, mener forskningschef Marianne Levinsen fra Fremforsk.

- Kampen om at drive detailbutikker i provinsen er hård og ubarmhjertig, og der bliver især færre specialbutikker. De er nødt til at tænke anderledes og eventuelt gå sammen i lokalområderne, hvis de vil overleve. Men vi ser tit, at medlemmerne i handelsstandsforeningerne ikke engang kan blive enige om åbningstiderne, siger forskningschefen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland, som du finder på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/323/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten