24. november 2017
En kurv med lækkerier er årets mest populære firmajulegave, viser en undersøgelse. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

En kurv med lækkerier er årets mest populære firmajulegave, viser en undersøgelse. Arkivfoto
Foto: Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Komme jul, komme firmagaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Komme jul, komme firmagaver
Erhverv - 22. oktober 2017 kl. 12:30
Af Thøger Raun
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Firmajulegaven. For nogle en kærkommen anerkendelse af et års hårdt arbejde, uagtet det er vin, håndklæder eller karameller, der ligger i kurven. For andre en udfordring med at afsætte endnu et sæt Herstal-lysestager til svigermor under påskud af at have købt dem selv.

Danskerne får firmajulegaver som aldrig før, men traditionen er under forandring. Hvor alle tidligere fik det samme grillbestik fra Georg Jensen, er det frie valg i dag i højsædet, og enkelte steder vælger man helt at droppe gaven.

Bo Echwald, der har haft adskillige positioner som leder i en lang række danske virksomheder, og nu er selvstændig konsulent med fokus på virksomhedskultur, har et godt bud på, hvorfor forandringens vinde blæser over gaveboden.

- Julegaven er et regulært minefelt for chefen. Særligt, hvis det har været et godt år i virksomheden, skal den være større end året før, og det er svært at gøre alle tilfredse. Det er min oplevelse, at julegaven i mange tilfælde gør medarbejderne mere gale end egentlig glade, fortæller han.

Hos Lars Nielsen, der er VVS Mester i Vordingborg, fastholder man gavetraditionerne med en krølle.

- Vi har tidligere købt en specifik gave til samtlige fem medarbejdere, men den følte man nogle gange bare røg hjem i skabet eller videre i vennekredsen, og det er jo ikke pointen med det, forklarer mesteren, som har haft held med at skifte til firmaet Gavekortet.dk, der leverer ti til femten valgmuligheder til firmajulegaven:

- Vi giver for de der lige godt 800 kroner, man må, og det er medarbejderne glade for. Jeg synes, julegaven er en hyggelig påmindelse op til jul, uden at det flytter for meget, siger han.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/293/