17. december 2018
Danfoss er meget mere end termostater. Det seneste regnskab viser således fremgang inden for mobilhydraulik-divisionen Danfoss Power Solutions.
Danfoss er meget mere end termostater. Det seneste regnskab viser således fremgang inden for mobilhydraulik-divisionen Danfoss Power Solutions.
Foto: Scanpix/Henning Bagger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kina er med til at løfte Danfoss' omsætning og overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kina er med til at løfte Danfoss' omsætning og overskud

Danfoss oplever vækst på en række markeder, men Kina skiller sig ud. Også vækst inden for mobilhydraulik.

Erhverv - 13. november 2017 kl. 09:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser fortsat ud, som om at den sønderjyske energivirksomhed Danfoss har fat i den lange ende på verdensmarkedet.

Selskabet har offentliggjort tal fra sit nyeste kvartalsregnskab. Danfoss har i årets første ni måneder løftet omsætningen med 12 procent til 32,5 milliarder kroner.

Driftsoverskuddet er steget med 14 procent til 4,0 milliarder kroner i samme periode. Nettoresultatet lander på 2,4 milliarder kroner.

- Vi udnytter de vækstmuligheder, der opstår i markedet.

- Det gør vi i kraft af de senere års målrettede arbejde med at skabe markedsledende positioner gennem investeringer i vækst, opkøb af virksomheder og nye teknologier, siger Kim Fausing, der er administrerende direktør.

Det er en bred vifte af markeder, der bidrager til væksten, heriblandt Europa og USA. Men Kina skiller sig ud med en særligt høj vækstrate.

- Vi har igennem mange år investeret rigtigt meget i Kina og har en enormt stærk position.

- Det går stærkt nu, fordi der bliver investeret mange penge i infrastruktur derovre på grund af den store befolkningstilvækst i byerne og den forurening, som det medfører, siger Kim Fausing om det kinesiske eventyr.

Finansdirektør Jesper V. Christensen supplerer:

- Kineserne forsøger at droppe brugen af kul til opvarmning og har virkelig taget varmepumper til sig i energiforsyningen.

- Og da vi leverer mange af komponenterne, der skal til for at bygge en varmepumpe, sørgede vi tidligt for at positionere os, og det høster vi udbyttet af nu i vores køleforretning, siger han.

Det handler ifølge Kim Fausing om at være skarp til at aflæse signalerne ovenfra.

- Det er noget med at kigge på femårsplanerne og forstå detaljerne, så man ved, hvad der kommer til at ske på det her marked.

- Det har vi gjort. Og på den baggrund er det lykkedes os at afkoble os fra den generelle vækst, så vi nu vokser overproportionalt.

Parallelt med væksten på det kinesiske marked er der fremgang i alle Danfoss' fire divisioner, hvor Danfoss Power Solutions dog skiller sig særligt positivt ud.

Danfoss er i familieeje og er derfor ikke forpligtet til at offentliggøre detaljerede regnskabstal.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten