11. april 2021
Investorerne kigger også efter ledige byggegrunde, hvor der kan udvikles boligprojekter som her i Frederiksbro i Hillerød.
gallery icon

Se billedserie

Investorerne kigger også efter ledige byggegrunde, hvor der kan udvikles boligprojekter som her i Frederiksbro i Hillerød.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Investorerne ser mod Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Investorerne ser mod Nordsjælland
Erhverv - 28. januar 2021 kl. 06:53
Af Marianne Due

Udlejningsboliger og byggegrunde. Det er to områder, der har ejendomsinvestorernes interesse, og de førende erhvervsmæglere i Nordsjælland mærker nu, at investorerne i højere grad leder efter bygninger og byggegrunde udenfor København.

arrow Læs også: Seniorboliger er det nye sort

- Vi frygtede erhvervsmarkedet ville gå i stå på grund af coronakrisen, men tværtimod har vi haft god aktivitet hele året. Der er især stor efterspørgsel på boligudlejning med en 3-10 lejligheder også i andre byer end Hillerød og Helsingør, siger Jacob Lunding, der er partner, salgs- og udlejningschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech.

- Vi har oplevet, at investorer, der normalt kun opererer i København, har ringet til os, for afkastet i for eksempel Helsingør ligger på omkring fire procent, men i København er det nede på to til to en halv procent, siger han.

Samme melding kommer fra partner og erhvervsmægler Johnny Hallas fra Danbolig Erhverv og fra partner og direktør Mikkel Søby fra Engel & Völkers.

Stor efterspørgsel

- Efter statsministerens udmelding den 11. marts 2020 kiggede vi på hinanden, og telefonerne døde da også, men der gik ikke ret lang tid, så skete der en masse, og vi har lukket 2020 som det bedste år nogensinde. 2021 ser også godt ud, siger Johnny Hallas og fortsætter:

- For et par år siden kunne investorerne ikke sige andet end København og Aarhus, men som priserne har udviklet sig, så har de også fået øje på markedet udenfor København. Der er et stort behov for at anbringe penge, hvor ejendomme er et godt alternativ til at have penge stående med negativ rente i banken, så der er en fantastisk interesse for boligudlejning i Nordsjælland både i eksisterende ejendomme og for projekter, hvor der kan udvikles nye. Mange lokale investorer har også penge, som de gerne vil anbringe. Der er stor efterspørgsel efter alt.

På udkig efter grunde

Jagten på byggegrunde er også en af de stærke tendenser på ejendomsmarkedet lige nu også hos Engel & Vôlkers fortæller Mikkel Søby.

- Markedet har været præget af alt, hvad der stod bolig på også grunde til byggeri. Sådan vil det fortsætte med at være specielt i Hillerød, men efterspørgslen vil også rykke til Helsingør. Alle kommuner har haft en strategi om at tiltrække nye borgere, og der bliver også bygget mange boliger, så det bliver spændende at se, hvor strategien lykkes, siger Mikkel Søby.

arrow Padel er blevet et investeringsemne
28. januar 2021 kl. 17:11 Opdateret: kl. 12:03
arrow Vurdering: Butiksejendomme vil tabe i værdi
28. januar 2021 kl. 06:45 Opdateret: kl. 12:02

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?