1. juni 2020
Firmaet har været i gang siden 2018. Første måned lød omsætningen på 20.000 kroner, og det gav blod på tanden.
gallery icon

Se billedserie

Firmaet har været i gang siden 2018. Første måned lød omsætningen på 20.000 kroner, og det gav blod på tanden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmet er deres arbejdsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmet er deres arbejdsplads
Opdateret 20. marts 2020 kl. 07:29
Erhverv - 19. marts 2020 kl. 11:49
Af Af Carsten Lysdal Foto: Thomas Olsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere har nok set ølbænken med et givent navn brændt i ryglænet. Helt ukendt er skilte med indfræsede bogstaver, der desuden er malet og lakeret, nok heller ikke.

Det var Mathias Kruse og Sabines Koluda fra Vemmelevs allerførste salgsobjekt. Siden november 2018, hvor første kapitel af deres eget firmaeventyr blev påbegyndt, er det gået strygende.

- Inden slutningen af december 2018 havde vi solgt for 20.000 kroner. Det var sjovt, og vi hyggede os med det, lyder det fra 27-årige Mathias Kruse, der danner par med Sabina Koluda i mere end professionel forstand.

I dag arbejder han som bygningskonstruktør til daglig, 23-årige Sabine Koluda som bogholder, og det er derfor stadigvæk en nebengesjæft, der er tale om i hjemmet i Vemmelev, hvis kælder og skur i haven er indrettet således, at der kan produceres.

Udvidet sortiment

Pladsen er der nemlig brug for. Parret har udvidet og gør sig i meget andet end bare små ølbrikker og skilte over dørpartiet. Der skæres og brændes budskaber i såvel skifer som bambus og andet træ, sågar læder, og eksempelvis har en laserstation i kælderen gjort udplukket af salgsvarer endnu større.

Her ligger der grydeskeer, bordskånere og andet klar til at blive dekoreret lige efter kundens ønske.

I hjørnet står en laser, der med en stråle brænder sig frem. Den flankeres af en 3D-printer, der udskriver navneskilte til brug ved bryllupper og andre fester, hvor gæsterne forventes at sidde et bestemt sted.

Printeren er koblet op på en computer, der får det hele til at ske. Selvfølgelig efter instruktion fra primært Mathias Kruse, der indrømmer, at han elsker sit bijob, som formentlig bliver en mere klækkelig fornøjelse i fremtiden.

Masser af materiale

I hvert fald tror parret på konceptet og køber derfor også rigeligt med materialer ind, når der kan gøres en god handel i forhold til mængderabat.

- Vi har for eksempel lige købt plader af egetræsfinér. Her har vi 60 kvadratmeter, for købte vi en enkelt plade, ville det ikke kunne betale sig, forklarer Mathias Kruse, der har planer om at udvide med akryl.

- Så vil vi kunne producere facadeskilte til firmaer, og så bliver det pludselig endnu sjovere, siger han og bemærker, at en endnu større lasermaskine end den, der står i kælderen, er på vej.

- Jeg synes, vi er nået så langt, at vi kan investere i en ny og større maskine. Den koster 60.000 kroner. En ølbrik tager 20 minutter i dag, men på den nye vil det tage i omegnen af ét minut. Samtidig kan jeg lave 50 ad gangen, lyder det fra parret, der ser frem til en stigning i omsætningen, som formentlig følger med.

- I 2019 omsatte vi for 50.000 kroner, og jeg tænker, at vi rammer 160.000 i år. Det er ambitionen. Næste år skal den helst lande på en kvart million, lyder estimatet.

De to har endnu ingen børn og kan derfor hellige sig Skilteriet Vemmelev, som firmaet hedder.

- Og det er også det, vi satser på. Vi sælger mere og mere, og vi startede da også, fordi vi tænkte, at flere ville synes om det, vi går og laver, fortæller de.

Skilteriet Vemmelev fortæller, at de blandt andet vil være at finde med en stand på Sørby Marked senere på året.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?