15. juni 2021
Bendix-familien har store forventninger til den nye placering af guldsmedeforretningen på havnen. Bendix Copenhagen forventer at kunne flytte ind til sommer.
gallery icon

Se billedserie

Bendix-familien har store forventninger til den nye placering af guldsmedeforretningen på havnen. Bendix Copenhagen forventer at kunne flytte ind til sommer.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Guldsmed: Sommeren er vores visitkort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Guldsmed: Sommeren er vores visitkort

Det eksklusive smykkebrand "Bendix Copenhagen" har store forventninger til butikkens nye placering på Hundested havn.

Erhverv - 25. marts 2021 kl. 08:48
Af Marianne Due

Det begyndte i en meget blå skurvogn for fire år siden, fordi den nuværende butik i bygningen i Kajgaden 7D på Hundested Havn ikke var helt klar til indflytning.

Nu er guldsmed Christina Bendix på vej til næste destination på sin virksomhedsrejse, for hun rykker sin forretning og eksklusive smykkebrand »Bendix Copenhagen« ind i det tidligere snedkerværksted Egeværks lokaler på Hundested Havn og bliver dermed nabo til glaspusteriet Backhaus-Brown.

Store forventninger

En placering som der er store forventninger til.

FAKTA
 • Bendix Copenhagen, Hundested.
 • Den faste smykkekollektion laves i Schweitz.
 • Unikasmykkerne laves af Christina Bendix i samarbejde med guldsmed Klaus Kromann, juvelér Ethan Lindhardt og en tidligere guldsmedekollega.
 • Smykkebutikken »Bendix Copenhagen« i Hundested har åbent alle ugens dage undtagen mandag.
 • Med åbningen af webshoppen lanceres snart en ny kollektion, så der vil være smykker i flere prisklasser.
 • »Bendix Copenhagen« er desuden blevet dansk eneforhandler af det eksklusive mærke Giberg og vil sælge Gibergs herresmykker.

- Vi har været meget glade for at være her i Kajgaden sammen med andre kunsthåndværkere, gallerier og iværksættere med værksted, men nu bliver vi mere synlige. Vi får et showroom med fantastisk udsigt, det helt særlige lys og havet som baggrund for vores smykker, siger Christina Bendix.

- Der er også meget mere plads, så vi har ro til at trække os ind i et møderum, når kunder kommer for at få designet unikasmykker. Det betyder, at vi kan tilbyde en langt mere intim og personlig service end hidtil, og vi har også plads til at invitere gæster til større events, når vi kan det igen, siger hun.

En familievirksomhed

Christina Bendix har været i guldsmedebranchen i mere end 20 år, og da hun i starten af sin karriere boede i København, så fik hendes smykkebrand navnet »Bendix Copenhagen«. Hun fik interessen for håndværket fra sin mor, Lise Bendix, der altid har opsøgt smykkedesignere og kunsthåndværkere.

Man kan også møde Lise Bendix i forbindelse med forretningen, for »Bendix Copenhagen« er en familievirksomhed, der udover Christina Bendix er ejet af hendes mor, hendes far Per Bendix og hendes søster Ann Bendix. Lise Bendix står ofte for administrative opgaver, Per Bendix tager sig af økonomi og regnskaber, Ann Bendix har ansvaret for virksomhedens grafiske og visuelle linje, mens Christina er designeren og håndværkeren, der skaber smykkerne.

Derudover er medarbejder Nynne Gry Christensen den man møder i butikken. Til april får hun en kollega mere, og de to skal stå i butikken og også sørge for, at webshoppen og sociale medier kører, som de skal.

En tilfældighed

Men det er lidt af en tilfældighed, at »Bendix Copenhagen« åbnede butik i Hundested.

Christina og Lise Bendix var for fem år siden kørt til møde med snedkerne fra Egeværk for at få lavet nogle displayenheder til deres smykker. De var kommet lidt for tidligt og gik derfor ind for at se glaspusteriet hos naboen. Der faldt de begge hurtigt i snak med glaspuster Andrew Jason Brown, der engageret plantede ideen om, at de da skulle åbne butik i det kreative miljø i Hundested.

Bendix Copenhagen er en familieejet virksomhed. Christina Bendix er designeren og guldsmeden, hendes mor Lise Bendix løser blandt andet administrative opgaver. Foto: Kenn Thomsen

- Det havde vi ikke selv set komme, men der blev plantet et frø, og vi traf nok allerede beslutningen om at gøre det på hjemturen, selv om ingen sagde det højt, husker Christina Bendix.

Eksklusivt og autentisk

- Vi laver smykker i den eksklusive ende, og det er nok ikke lige det, man forventer at finde på en rå og autentisk havn i Nordsjælland, men lige netop de kontraster gør, at det bliver en særlig oplevelse at komme ind til os, siger hun.

Både Christina og Lise Bendix er vild med den særlige stemning, der kendetegner et besøg i Hundested. Her kommer alle typer mennesker både lokale nordsjællændere, københavnere, turister, lystsejlere og børnefamilier for at besøge de små, kreative butikker, få sig en frokost, se på skibe, fisk og sandskulpturer eller bare slappe af ved stranden, for det hele er indenfor gåafstand, og man kan sagtens få en hel dag til at gå med et besøg i byen.

I butikken er der også et 'herrehjørne', hvor der kan hygges med et glad cognac eller whisky, mens der ses på smykker. Foto: Kenn Thomsen

Her må man gerne ose

Og selvom de færreste kunder hos »Bendix Copenhagen« handler spontant, så er alle også velkomne i guldsmedens butik, for Christina Bendix ved, at de fleste lige skal ose og tænke sig om, inden de vender tilbage for at købe.

- Folk kommer herfra med et godt indtryk, og så kommer de igen, konstaterer hun.

- Sommeren er altafgørende for os. Det er her vi får vores store eksponering. Normalt kommer her mange tyskere, hollændere, svenskere og franskmænd, men på grund af corona var her rigtig mange danske gæster sidste sommer. Mange ser os og så kommer de igen, så sommerens arbejde er målrettet resten af året. Der er ingen tvivl om, at sommeren er vores visitkort.

Kunderne ønsker unika

Hos Bendix Copenhagen er der både smykker fra en fast kollektion og mulighed for at få designet unika for eksempel ved at få smeltet arvestykker om.


- Unikasmykkerne fik særlig fart sidste år. Jeg tror det skyldes de begrænsninger, vi fik lagt ned over vores liv. Den usikkerhed corona skaber. har også skabt et behov for at bruge penge på ting, der betyder noget. Den følelsesmæssige værdi betyder meget for kunderne, der kommer med deres eget guld for at få skabt et nyt smykke, der måske også kan gå videre til næste generation.


Fremstillingen af unikasmykker fyldte omkring 60 procent af forretningen hos Bendix Copenhagen sidste år.


- Vores kunder trængte til at gøre noget godt for sig selv og have noget, der betyder noget særligt. Den trend forventer vi vil fortsætte i år, siger Christina Bendix.

- Mine smykker er stringente og grafiske, inspireret af arkitektur, skarpe linjer og spændende vinkler, fortæller guldsmed Christina Bendix fra Bendix Copenhagen. Foto: Kenn Thomsen

 • ErhvervSjælland

  ErhvervSjælland

 • Erhverv Nordsjælland

  Erhverv Nordsjælland
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?