16. september 2019
De er håndværkere, men de driver også et landbrug sammen. Her er Jakob og Kåre Spliid på gården på Slettevej. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De er håndværkere, men de driver også et landbrug sammen. Her er Jakob og Kåre Spliid på gården på Slettevej. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forretningspartnere, bedste venner - og tvillingebrødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forretningspartnere, bedste venner - og tvillingebrødre
Erhverv - 04. april 2019 kl. 05:53
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De har gennem hele livet gjort de fleste ting sammen, så hvorfor ikke også etablere virksomhed sammen?

Det lå lige til højrebenet for Jakob og Kåre Spliid, der er 29 år og enæggede tvillinger.

- Vi har da hver vores liv også, men vi er hinandens bedste venner, og vi har også mange fælles venner. Det her er bare endnu et fælles projekt, fortæller Kåre Spliid.

Han er uddannet tømrer og stiftede i sommeren 2018 firmaet Sorø Tømrerfirma. Jakob Spliid er uddannet landmand, men han er også autoriseret kloakmester. Han etablerede i sommeren 2018 sit eget kloakfirma.

Sammen driver brødrene et landbrug med planteavl og 100 kødkvæg, ligesom de udfører vintertjeneste. Det er her, at deres fælles ejendom på Slettevej lidt uden for Sorø kommer ind i billedet.

Her holder kvæg af racen Galloway og Limousine til om vinteren. Om sommeren græsser de på forskellige arealer tæt på Sorø, blandt andet ved Flommen og Bimosen.

- Lige nu bruger vi al vores energi på vores firmaer. Det er alt sammen forholdsvis nyt, og vi er indstillet på, at det vil tage det meste af vores tid her i starten, siger Jakob Spliid.

Som autoriseret kloakmester begynder hans arbejdsdag typisk klokken seks, og når han er færdig ved 15-tiden, kører han til gården på Slettevej, hvor han møder Kåre.

Hver dag venter der cirka halvanden times arbejde med at fodre kvæg og ordne stald. Ofte har begge brødre kontorarbejde, der skal laves om aftenen. For Kåres vedkommende når hans tre-årige søn er lagt i seng.

Jakob Spliid løser kloakopgaver for blandt andet private, der skal have lavet omfartsdræn ved boligen eller have etableret et nedsivningsanlæg. Han kan også støbe gulve og lave andet betonarbejde i forbindelse med eksempel udbygninger - og i øvrigt alle former for kloakarbejde.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten