19. november 2017
Regeringen kunne godt være mere ambitiøs med midlerne til næste runde, når der skal udflyttes flere statslige arbejdspladser, mener Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Regeringen kunne godt være mere ambitiøs med midlerne til næste runde, når der skal udflyttes flere statslige arbejdspladser, mener Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For få penge til at flytte job ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få penge til at flytte job ud
Erhverv - 07. september 2017 kl. 06:00
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udflytningen af statslige arbejdspladser er fortsat inde i sin første runde, men den er langt fremme. Og nu varsler regeringen via sit finanslovsforslag, at der kommer en runde mere - helt som erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) flere gange har sat ord på.

arrow Læs også: 95 flytter midlertidigt ind

Men såvel Danmark på Vippen som Landdistrikternes Fællesråd hænger med mulen. Midlerne rækker ikke til en ambitiøs plan.

I første runde blev 1200 job flyttet ud i Region Sjælland.

- Ros til regeringen for fortsat at have fokus på behovet for, at der er statslige arbejdspladser i hele landet. Desværre må vi konstatere, at man kun har valgt at reservere 150 millioner kroner til formålet. Uden at lyde alt for pessimistisk kan vi nok ikke forvente de store udflytninger for det beløb, siger Kim Ruberg, der er næstformand i Danmark på Vippen - en partipolitisk neutral landsforening, der kæmper for vækst, velstand og lige vilkår i hele Danmark.

Blandt foreningens medlemmer er 20 kommuner, heraf to i Region Sjælland. Det er Odsherred og Lolland. Borgmester Thomas Adelskov (S), Odsherred, er på linje med Danmark på Vippen:

- Den plan er ikke særlig ambitiøs. Vi var skuffet allerede i runde ét, hvor regeringen primært gik efter de store byer, som i forvejen havde flest offentlige arbejdspladser. Jeg mener ikke, det behøver være byer med minimum 18.000 indbyggere for at komme i spil.

I Sorø ser borgmester Gert Jørgensen (K) frem til endnu en udflytningsrunde, og han har ikke glemt, at erhvervsminister Brian Mikkelsen i foråret sagde, at Sorø kommer med i næste runde.

Men erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil ikke gentage det:

- Jeg er naturligvis positiv over for at rykke flere statslige arbejdspladser ud i landet, og personligt ser jeg meget gerne, at det bliver til byer på Sjælland. Det er dog for tidligt at sige noget om, hvilke arbejdspladser vi flytter, og hvor de nye placeringer kommer til at være. Læs hele artiklen i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/289/