10. maj 2021
Brødrene Anders Knudsen (tv) og Søren Knudsen fik ideen til FarmBackup, da Søren Knudsen under et ophold på Sicilien brugte platformen Airbnb til at finde overnatning. Foto: FarmBackup
gallery icon

Se billedserie

Brødrene Anders Knudsen (tv) og Søren Knudsen fik ideen til FarmBackup, da Søren Knudsen under et ophold på Sicilien brugte platformen Airbnb til at finde overnatning. Foto: FarmBackup
Foto: Frederik Kirkeskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FarmBackup rykker deleøkonomien ind i landbruget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FarmBackup rykker deleøkonomien ind i landbruget
Erhverv - 24. januar 2019 kl. 05:01
Af Anders Spanggaard

FarmBackup er en deleøkonomisk platform, hvor landmænd og maskinstationer kan tilbyde markarbejde hos andre landmænd. Udover platformen har FarmBackup også lavet et Task management system, der skal hjælpe landmænd og maskinstationer med at holde styr på deres arbejdssedler.

- Det er helt gak, at så meget kapacitet i form af maskiner står stille i landbruget det meste af tiden. Vi synliggør denne ledige kapacitet og skaffer landmændene en kontakt, der kan hjælpe med deres markarbejde. Landmændene var tidligere begrænsede af, om de kendte nogle med de rigtige maskiner og ledig kapacitet. Med vores løsning har vi gjort det meget lettere for landmændene, forklarer Anders Knudsen, som sammen med sin bror Søren Knudsen står bag FarmBackup.

Konceptet ligner det, vi kender fra Airbnb. En landmand kan eksempelvis gøre det synligt for andre brugere på platformen, at han er klar til at komme med sin mejetærsker og høste for andre landmænd. Interesserede landmænd, som gerne vil have høstet, kan så tage kontakt med manden med mejetærskeren. Anders Knudsen pointerer, at man typisk ikke kan leje maskinen uden manden, da det ikke er kutyme i landbruget, at man lader andre køre sine maskiner.

Det hele begyndte med, at Søren Knudsen var på Sicilien, hvor han flere steder brugte Airbnb til at finde overnatning. Han faldt for konceptet med et brag, og da brødrene en søndag var hjemme på fødegården på Lolland og besøge forældrene, gik de sammen med deres far og kiggede på hans mange maskiner.

- Og så var det, at vi kom til at snakke om - kan vi ikke stille de maskiner til rådighed for andre på samme måde, som Airbnb stiller boliger til rådighed for andre mennesker. Landmænd har jo altid udført opgaver for hinanden, men vi kunne jo se, at potentialet var langt større. Med en platform på nettet kan de lynhurtigt komme i kontakt med hinanden, fortæller Anders Knudsen.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?