26. maj 2020
Her ved trinbrættet på den lille Næstved Nord station vil en ny bydel snart skyde op, med boliger, svømmehal og bydelscenter. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Her ved trinbrættet på den lille Næstved Nord station vil en ny bydel snart skyde op, med boliger, svømmehal og bydelscenter. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et trinbræt til en helt ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et trinbræt til en helt ny bydel
Erhverv - 30. april 2020 kl. 11:45
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under tre kilometer fra Næstved Bymidte ligger 110 hektar med bølgende marker og venter på at blive gjort klar til en vild vision: En helt ny bydel med plads til 800 boliger.

arrow Læs også: Rammerne er sat for ny bydel

Vi er på Stenlængegård, en gammel gård, der for længst er overtaget af kommunen og nu venter vi bare på at entreprenørerne rykker ind og vitaliserer planerne om etageejendomme, rækkehuse, parcelhuse, et bydelscenter og byens nye svømmehal til 162 millioner kroner.

- Stenlængegård er det mest oplagte sted at bygge nyt. Området gennemskæres af to omfartsveje, vi er tæt på byen og tæt på Næstved Nord Station. Og det vil ikke være første gang, at et trinbrædt bliver til en helt ny by, siger Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S).

Motor for vækst

Sammen med et enigt byråd har han lavet en plan for yderligere by- og boligudvikling i den nye bydel. Planen er at befolke markerne med masser af boliger, både almene og private - og med den nye svømmehal som motor for vækst i bydelen.

- Svømmehallen er den største offentlige anlægsinvestering i Næstved i nyere tid. Den vil gøre det endnu mere attraktivt at bygge derude og jeg får rigtig mange forespørgsler fra folk, der vil høre om hvornår det bliver muligt at købe en byggegrund, siger borgmesteren.

Planen med den nye bydel bliver at bygge lejligheder og etageejendomme så tæt på Østre Ringvej som muligt.

Herefter skifter bydelen karakter i form af rækkehuse og parcelhusudstykninger på mindre grunde for til sidst at ende som regulære parcelhusgrunde længst ude i terrænnet nær Kalbyrisskoven.

Nye kartoffelrækker

En del af den planlagte udstykning henter også inspiration i de københavnske Kartoffelrækker. Det er såkaldt dobbeltpunktparceller på blot et par hundrede kvadratmeter på hver grund. Det giver mulighed for at opføre rækkehuse eller såkaldte townhouses.

- Vi håber at have de første grunde klar til byggemodning næste sommer og vi mærker en klar efterspørgsel også fra almene boligselskaber. Vi søger selvfølgelig også efter private investorer, der ser muligheder i den nye bydel, nu hvor vi ikke længere kan udstykke nye grunde nord for Bilka. De sidste er netop blevet solgt, siger borgmesteren.

Bydelscenter

Der bliver desuden gjort plads til et nyt bydelscenter med forretninger, caféer og måske et hotel.

Ifølge lokalplanforslaget skal 43 procent af bydelen bestå af parcelhuse, mens de resterende 57 pct. skal bestå af dobbelthuse, etageejendomme, rækkehuse, og byhuse i flere etager.

arrow Næstved henter inspiration i Kartoffelrækkerne
10. december 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 10:59
arrow Svømmehalsbyggerier med lange forsinkelser og store ekstraregninger
31. oktober 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 07:02
arrow Ny svømmehal skal ligge uden for byen
30. oktober 2019 kl. 05:00 Opdateret: kl. 22:05

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?