22. oktober 2018
Carsten Joost har det godt med at uddelegere ansvar til sine medarbejdere. Det giver ham en indre ro og bevidsthed om, at virksomheden godt kan køre videre uden ham. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Carsten Joost har det godt med at uddelegere ansvar til sine medarbejdere. Det giver ham en indre ro og bevidsthed om, at virksomheden godt kan køre videre uden ham. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejerledere mangler ofte en exitplan - men ikke Joost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejerledere mangler ofte en exitplan - men ikke Joost
Erhverv - 04. december 2017 kl. 06:29
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Joost El ApS er igennem de seneste 12 år vokset fra en lille el-installatør til en virksomhed, der i dag har 12 ansatte inklusiv to lærlinge. Altså er der i gennemsnit kommet en medarbejder til om året.

- Jeg tror dog ikke, at vi skal være meget større lige nu. Det passer meget fint med denne størrelse, hvor man kan overskue det, siger ejerleder Carsten Joost, der i en alder af 51 år allerede har tænkt tanker i retning af, hvordan virksomheden skal føres videre den dag, han ikke er en del af den mere.

I den sammenhæng har han været en del af et projekt hos Center for Ejerledede Virksomheder, der er en afdeling under Copenhagen Business School (CBS). Og her skiller Carsten Joost sig ud fra mængden.

- Det er faktisk én ud af tre danske ejerledere i alderen 55 til 65 år, der mangler en såkaldt exitplan. Hvis man ikke har planlagt over en årrække, inden man kommer til den dag, hvor man ikke længere ønsker at være ejerleder, så bliver det alt andet lige en hel del vanskeligere, siger Camilla Nellemann fra CBS.

Det giver Carsten Joost hende ret i.

- Jeg har ikke nogen sønner eller døtre, der har tænkt sig at overtage virksomheden. Og derfor har jeg allerede en idé med, hvad der skal ske, den dag jeg ikke er her mere, og hvordan det sker. Det tror jeg både medarbejdere og jeg selv har det bedst med, forklarer Carsten Joost, der har kigget på forskellige løsningsmodeller og endte med at kigge i egne rækker.

Læs hele portrættet gratis i ErhvervsAvisen Sjælland http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/299/28

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten