21. januar 2019
De tre direktører og ejere af Højager Belysning - fra venstre Lars Sparre, Carsten P.V. Larsen og Stig Bay-Jørgensen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

De tre direktører og ejere af Højager Belysning - fra venstre Lars Sparre, Carsten P.V. Larsen og Stig Bay-Jørgensen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr.Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ejer-trio indgik musketer-ed om ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer-trio indgik musketer-ed om ledelse
Opdateret 14. februar 2018 kl. 08:28
Erhverv - 14. februar 2018 kl. 07:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt lys i hverdagen er vigtigt. Det er de fleste enige om. Men hvad er godt lys? Her er der givetvis mange flere bud. Sandheden er, at svaret afhænger af, hvem man er, og hvilke behov man har.

Højager Belysning er en familieejet virksomhed, der ligger på en industrigrund i Hårlevs sydlige udkant. Her er samlet en flok medarbejdere, som lever af at vide noget om lys. Selskabet blev dannet i 1981 og er i dag en landsdækkende salgsorganisation, der sælger el-artikler i stor og lille skala til private virksomheder og offentlige institutioner.

- Vi har de seneste 10 år haft den største volumen af lyskilder på det danske marked, siger direktør Carsten P.V. Larsen.

Han er den ene af selskabets tre ejere, som i 2005 købte virksomheden af grundlæggeren: Klaus Kirkø. De to andre ejere og direktører er Lars Sparre og Stig Bay-Jørgensen. Klaus Kirkø er i dag formand for bestyrelsen og følger dermed stadig virksomheden.

- Vi var alle tre ansatte i virksomheden og meldte os som interesserede købere, da Klaus Kirkø ville sælge. Alle frarådede dengang, at vi skulle være tre direktører, og advarede om, at det kunne ende i splid, hvis de to rottede sig sammen mod den tredje. Men vi lavede en musketer-ed, der siger, at vi diskuterer os til rette internt, inden vi melder ud. Bagefter bakker vi alle op om beslutningen. Det er gået fint nu i 12-13 år, så de dystre forudsigelser er gjort til skamme, siger Carsten Larsen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/304/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten