3. juni 2020
EU-Kommissionens konkurrencemyndigheder, der har danskeren Margrethe Vestager i spidsen, skal vurdere, om Mastercards opkøb af dele af Nets - herunder Betalingsservice - vil hæmme konkurrencen. (Arkivfoto)
EU-Kommissionens konkurrencemyndigheder, der har danskeren Margrethe Vestager i spidsen, skal vurdere, om Mastercards opkøb af dele af Nets - herunder Betalingsservice - vil hæmme konkurrencen. (Arkivfoto)
Foto: Johanna Geron/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU skal granske salget af Betalingsservice

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU skal granske salget af Betalingsservice

EU-Kommissionen skal se på, om Mastercards planlagte opkøb - herunder Betalingsservice - hæmmer konkurrencen.

Erhverv - 06. april 2020 kl. 15:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mastercard annoncerede sidste år et milliardopkøb af store dele af Nets - herunder Betalingsservice - men inden det kan blive en realitet, skal EU-Kommissionen give grønt lys.

Det oplyser EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Mastercards opkøb af dele af Nets falder ellers under de grænser for, hvornår fusioner skal anmeldes til EU-Kommissionen.

Men kommissionen har mulighed for at tage sagen op, hvis EU-lande vurderer, at handlen kan påvirke handlen og svække konkurrencen.

Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i Danmark vurderet. Derfor har den sendt sagen videre i systemet. Det blev meldt ud fredag i sidste uge.

Fem andre lande har tilsluttet sig Danmarks ønske om at få sagen taget op. Det er Østrig, Finland, Norge, Sverige og Storbritannien.

EU-Kommissionen vurderer på baggrund af information fra de seks lande, at handlen truer med at svække konkurrencen på markedet for betalinger i Norden, EU og Storbritannien.

Det var i august sidste år, at Mastercards opkøb af dele af Nets til 21,3 milliarder kroner blev annonceret.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?