4. august 2021
Flere danskere valgte at leje sommerhuse i Danmark i juni 2021 i forhold til samme måned sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto)
Flere danskere valgte at leje sommerhuse i Danmark i juni 2021 i forhold til samme måned sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gør danskere oftere nu end før corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gør danskere oftere nu end før corona

De danske sommerhuse er fuldt bookede i resten af skolesommerferien, fortæller brancheforening.

Erhverv - 19. juli 2021 kl. 08:21
Af Ritzau

Flere danskere foretrækker at leje sommerhuse i Danmark, når ferien står for døren.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed fortsætter tendensen, som man så sidste år, der var første sommer under coronapandemien.

I juni foretog sommergæster 1,8 millioner overnatninger i lejede feriehuse i Danmark. Her stod danske og tyske gæster for størstedelen af overnatningerne.

Det er en stigning på fire procent i forhold til samme måned sidste år.

Antallet af danske overnatninger gik frem med en procent i forhold til juni sidste år, og tallet ligger dermed på et højere niveau, end før coronapandemien ramte, skriver Danmarks Statistik.

- Antallet af danskere er meget større, end det har været tidligere, siger Poul Fejer Christiansen, der er vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening, om sommerhusenes lejere.

Flere overnattende gæster har også valgt at kigge frem i kalenderen og booke overnatninger i danske feriehuse senere på året, viser tallene fra Danmarks Statistik.

Ved udgangen af juni var der booket 384.700 husuger for resten af året, hvilket er en stigning på to procent i forhold til samme periode sidste år.

Blandt disse bookinger er der seks procent flere danske bookinger, mens de tyske bookinger er på samme niveau som normalt.

- Der er ingen tvivl om, at der fortsat vil være flere danskere i sommerhusene, og det ser vi også her i juli måned. Der er helt klart flere danskere, der holder ferie i Danmark, siger Poul Fejer Christiansen.

Han fortæller, at der er fuldt booket i hele den danske skolesommerferie.

I juni 2021 stod danskere oftere for leje af de danske feriehuse med 920.000 overnatninger, mens tyskere kommer på en andenplads med 835.600 overnatninger.

Tallene er baseret på indberetninger fra Feriehusudlejernes Brancheforenings medlemmer.

Med coronapandemien kom en række rejserestriktioner, der har gjort det sværere at holde ferie i udlandet. Selv om det de seneste måneder er blevet nemmere at rejse til udlandet, er der fortsat restriktioner.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?