10. december 2018
God performance og lavere omkostninger betyder, at de danske investeringsfonde igen ligger i top i Europa, vurderer Eric Pedersen, direktør for Nordea Invest.
God performance og lavere omkostninger betyder, at de danske investeringsfonde igen ligger i top i Europa, vurderer Eric Pedersen, direktør for Nordea Invest.
Foto: Scanpix/Linda Kastrup/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske investeringsfonde ligger igen i top i Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske investeringsfonde ligger igen i top i Europa

Investeringsfondene er de bedste i Europa målt på afkast, omkostninger og risiko, viser ny en opgørelse.

Erhverv - 22. marts 2018 kl. 03:54
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De flere end 813.000 danskere, som ejer investeringsbeviser, kan glæde sig over, at de danske fonde netop er røget til tops som de bedste i Europa. Det skriver Finans.

Danmark har altid ligget højt i sammenligning med andre investeringsfonde i Europa, men i de seneste år har de danske fonde haft sværere og sværere ved at følge trop.

I marts generobrede de danske fonde dog førstepladsen i analysehuset Morningstars løbende rangliste over de europæiske landes investeringsfonde.

- Mange af de danske fonde leverer gode resultater. Og det slår igennem nu, hvor omkostningerne i fondene er reduceret på grund af ny lovgivning, siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker for Morningstar Danmark, til Finans.

Analysehuset har netop kåret de bedste danske investeringsfonde i 2017.

Eric Pedersen, direktør for Nordea Invest og formand for investeringsforeningernes brancheorganisation, Investering Danmark, konstaterer, at flere investeringsforeninger hører til blandt de ti procent bedste i Europa.

- Det er glædeligt, at Danmark igen er røget til tops i Europa. Der er ingen tvivl om, at det både er god performance og de lavere omkostninger, der slår igennem, siger han til Finans.

Hidtil har de hollandske investeringsfonde været bedst i Europa, efter at landet indførte et forbud mod tage et salgsgebyr direkte af kundens formue. Den ændring har banket kundernes omkostninger i bund, og nu er det samme altså sket herhjemme.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten