6. juni 2020
Nets annoncerede i august sidste år, at det sælger store dele af sin forretning - herunder Betalingsservice - til amerikanske Mastercard. (Arkivfoto).
Nets annoncerede i august sidste år, at det sælger store dele af sin forretning - herunder Betalingsservice - til amerikanske Mastercard. (Arkivfoto).
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark sender Nets' salg af Betalingsservice videre til EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark sender Nets' salg af Betalingsservice videre til EU

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at Nets' salg af Betalingsservice kan svække konkurrencen.

Erhverv - 03. april 2020 kl. 12:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mastercards opkøb af dele af Nets kan svække konkurrencen i Danmark og flere andre EU-lande.

Det vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som derfor har sendt sagen videre til EU-Kommissionen. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Mastercards opkøb af store dele af Nets - herunder Betalingsservice - til 21,3 milliarder kroner blev annonceret i august sidste år.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at fusionen mellem de to selskaber dels vil kunne påvirke konkurrencen i Danmark og andre EU-lande og dels samhandlen.

Det er første gang siden år 2000, hvor fusionskontrol blev indført i lovgivningen, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen sender en fusionssag videre til EU-Kommissionen.

Kort efter at handlen blev annonceret i august, skrev Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en analyse, at Nets har monopollignende status med Betalingsservice i Danmark.

I analysen blev det fremhævet, at Nets sammen med de danske banker udbyder Betalingsservice. I lande som Sverige og Tyskland udbydes lignende produkter af de enkelte banker i konkurrence med hinanden.

Nets har erklæret sig uenig i konklusionen i analysen. Selskabet har blandt andet påpeget, at konkurrencen har ændret sig mærkbart på markedet gennem en årrække.

Nets mener, at industrien er blevet mere international og påpeger, at der er kommet en stribe nye betalingsmuligheder til forbrugerne.

Samtidig har Nets påpeget, at andelen af regninger, som bliver betalt gennem Betalingsservice, er faldet gennem flere år og i dag udgør omkring en fjerdedel.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?