22. september 2020
Der er stor efterspørgsel på mundbind, og Coop opfordrer unge og bilister til at lade dem, der er i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb med coronavirus, købe først. (Arkivfoto).
Der er stor efterspørgsel på mundbind, og Coop opfordrer unge og bilister til at lade dem, der er i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb med coronavirus, købe først. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coop beder bilister vente med at købe mundbind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coop beder bilister vente med at købe mundbind

De, der er i størst risiko for et alvorligt coronaforløb, bør købe mundbind først, mener dagligvarekoncern.

Opdateret 16. august 2020 kl. 11:25
Erhverv - 16. august 2020 kl. 10:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste weekend skal alle, der rejser med kollektiv trafik, bære mundbind eller visir på turen, og det kan dagligvarekoncernen Coop mærke på efterspørgslen.

Natten til lørdag blev der kørt 1,3 millioner mundbind ud til koncernens butikker, og de blev stort set alle udsolgt inden for et døgn.

Derfor opfordrer Coops analyse- og informationschef, Lars Aarup, til at lade folk i risiko for at blive alvorligt syge med coronavirus få lov at købe mundbind først.

- Vi har et budskab til danskerne: De, der har mest brug for mundbind, såsom ældre og de, der er afhængige af at bruge offentlig transport, skal købe først. De, der kører meget bil eller cykler rundt, bør vente til senere på ugen, siger han.

Coop er en koncern med dagligvarekæderne Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og Irma. De kommende dage bliver der ifølge Lars Aarup kørt cirka en million mundbind ud til butikkerne i døgnet.

Alligevel forventer han, at det bliver svært at følge med efterspørgslen.

- Vi bliver nok nødt til at melde udsolgt på nogle tidspunkter, men så kommer der nye forsyningen igen den næste dag, siger han.

Lørdag holdt statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde, hvor hun varslede, at fra lørdag den 22. august skal folk over hele landet bære mundbind i den offentlige transport. Kravet gælder på alle tider af døgnet.

Det sker for at begrænse spredningen af coronavirus i samfundet.

Mundbind bliver også solgt på blandt andet apoteker, i Matas og Normal samt dagligvarekoncernen Salling Group, der blandt andet har butikkerne Netto, Føtex og Bilka.

Også Dagrofa, der har Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb, sælger mundbind.

Dagrofa forventer at få et mundbind til børn sikkerhedsgodkendt, som derefter kommer ud på butikshylderne fra den kommende uge.

Anbefalingerne om at bruge mundbind gælder ikke børn under 12 år, gravide og folk med vejrtrækningsbesvær eller nedsat bevidsthedsniveau.

Det samme gælder personer, der har fysiske eller mentale svækkelser, som gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Har debatten om sexisme taget overhånd?