20. september 2019
Pernille Beckmann (V), der er borgmester i Greve, er enig med flere jyske V-borgmester-kolleger, der mener, forenklingsudvalget skyder helt ved siden af skiven. Foto: Kenn Thomsen
Pernille Beckmann (V), der er borgmester i Greve, er enig med flere jyske V-borgmester-kolleger, der mener, forenklingsudvalget skyder helt ved siden af skiven. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Både tidsler og roser i erhvervsfremme-oplæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både tidsler og roser i erhvervsfremme-oplæg
Erhverv - 19. april 2018 kl. 05:50
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme har afleveret sit bud på et nyt koncept for landets erhvervsfremme, som sigter mod markant færre aktører, som skal gøre systemet nemmere at overskue for virksomhederne. Samtidig er målet at reducere omkostninger til administration og fjerne overlappende indsatser. Omdrejningspunktet bliver fem erhvervshuse på landsplan og en digital platform.

arrow Læs også: Minister: Erhvervsfremme-reform gavner hele SJælland

Vedtages forenklingen, vil det betyde, at der vil bliver nedlagt mange regionale og lokale vækstfora. Det vækker ikke begejstring i Region Sjælland.

- Forslaget er et frontalangreb på de stærke og regionale partnerskaber mellem virksomheder, skoler, videninstitutioner og arbejdsmarkedets parter. Uden dem kan vi ikke skabe vækst og udvikling i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Han håber, regeringen besinder sig og finder en model med en stærk regional forankring.

Mange jyske Venstre-borgmestre har været ude at kritisere forslaget, og ditto gør Greves borgmester Pernille Beckmann (V).

- Hvis de vælger at fjerne det fra kommunerne, gør de distancen større, og det bliver mere bureaukratisk, siger Pernille Beckmann, der mener, erhvervsfremmeindsatsen ligger bedst i kommunerne:

- Vi ved bedst, hvad der rører sig lokalt, og vi ved, hvad der skal til for at vækste lokalt, mens jeg ikke oplever, vi har værdi af den regionale indsats på det her område.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland

arrow Her skal regeringens nye erhvervshuse ligge
24. maj 2018 kl. 21:19 Opdateret: kl. 21:19
arrow Regeringen placerer nyt Erhvervshus i Sorø
24. maj 2018 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:33
arrow Erhvervsstøtte-reform en »bombe« under erhvervsudvikling
24. maj 2018 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten